“Κιτρινόπτερη τούνα μαριναρισμένη με βινεγκρέτ από εσπεριδοειδή και ταχίνι, πάνω σε σαλάτα από φακή μπελούγκα με λιαστή ντομάτα και ελιά”.
Το νοστιμότερο θαλασσινό φιλέτο.
Υλικά για μία μερίδα:
1 φιλέτο τούνας (250 – 280 γρ)
Για την μαρινάδα:
50 ml ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
1/2 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1/2 κουταλιά σάλτσα σκόρδου
1 κουταλιά ταχίνι
Λίγο μέλι
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
100 γρ φακή μπελούγκα βρασμένη
30 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
30 γρ ελιά φιλέτο ψιλοκομμένη
30 ml ελαιόλαδο
20 ml λευκό βαλσαμικό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε την τούνα για 12 έως 24 ώρες.
Βράζουμε τις φακές μπελούγκα al dente και μόλις κρυώσουν προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, την ελιά, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό και αλατοπιπερώνουμε.
Σκουπίζουμε καλά την τούνα από την μαρινάδα και την ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά από κάθε μεριά (προσοχή να μην στεγνώσει).
Σε ένα πιάτο βάζουμε τις φακές από κάτω, από πάνω την τούνα και περιχύνουμε με λίγο ζουμί από την μαρινάδα αφού την ζεστάνουμε λίγο.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Συνοδέψτε την με την αγαπημένη σας σαλάτα.