“…Το να υπάρχει μια διαχρονική καλλιτεχνική επικοινωνία ανάμεσά μας, είναι ένας γόνιμος δρόμος δυναμικής εξέλιξης του πολιτισμού”
Ποια ήταν η έλξη για την συμμετοχή σας στην magna Crecia nel tempo; Θεωρώ την ιστορική μνήμη, την παρακαταθήκη για την εξέλιξη ενός λαού, ενός πολιτισμού. Στο άκουσμα λοιπόν μιας έκθεσης με τίτλο Magna Grecia ως συνεχιστές αυτής της ιστορίας, η πρόκληση για καλλιτεχνική δημιουργία σε αυτό το πνεύμα, ήταν για εμένα το «κουμπί» που πατήθηκε για να συμμετάσχω και με το τρόπο αυτό να συντελέσω ίσως στην ανάδειξη και συνέχεια της ιστορικής αυτής διαδρομής. Άλλωστε και το έργο μου “Colonna Di Crotone”, με το οποίο συμμετείχα, σε αυτά τα ερεθίσματα βασίστηκε.
Απο τη βιωματική σας εμπειρία αυτού του ταξιδιού, ποια είναι τα κοινά σημεία σύμβολα των 2 λαών; Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για την Μεγάλη Ελλάδα γρήγορα θα δώσει στον ενδιαφερόμενο να αντιληφθεί τα πολλά κοινά πολιτισμικά στοιχεία των δυο λαών. Η βιωματική όμως εμπειρία του ταξιδιού αυτού έρχεται να επισφραγίσει τα όσα μπορεί κάποιος να διαβάσει και κατά εμέ η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Αγκριτζέντο είναι ίσως ένα σημείο που ένας σύγχρονος Έλληνας θα αντιληφθεί την κοινή ιστορική πορεία των δυο λαών.
Πως σας φαίνεται να μοιράζεστε διαχρονικά την εμπειρία της τέχνης ανάμεσα στους 2 λαούς; Βάλε δυο ανθρώπους διαφορετικών λαών μπροστά σε ένα έργο τέχνης και άστους να επικοινωνήσουν. Να είσαι σίγουρος πως θα βρουν δίαυλο επικοινωνίας. Επομένως το να υπάρξει μια διαχρονική καλλιτεχνική επικοινωνία ανάμεσα μας, είναι θεωρώ ένας γόνιμος δρόμος δυναμικής εξέλιξης του πολιτισμού.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Παλιός Βασίλειος είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1979 και διαμένει στη πόλη του Τυρνάβου. Σπούδασε στην Αθήνα στη σχολή της ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ αποκτώντας το πτυχίο του Εκπαιδευτικού Τεχνολόγου Πολιτικού Μηχανικού και συνέχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση και Προστασία του Περιβάλλοντος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Η ανήσυχη και δημιουργική φύση του τον οδήγησε να ολοκληρώσει το τριετές πρόγραμμα ζωγραφικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα. Εκφράζεται εικαστικά μέσω της ζωγραφικής και εμπνέεται στη θεματολογία των έργων του από την επικαιρότητα και τα βιώματα της καθημερινής ζωής. Στοιχεία του εξπρεσιονισμού και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού εντοπίζονται στα έργα του. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και έχουν εκτεθεί σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.