Το νέο έργο του συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου για τρομπόνι και άρπα, με τίτλο In Memoriam Theodore Antoniou, ηχογραφήθηκε με τους εμπνευσμένους ερμηνευτές Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο στο τρομπόνι (μέλος των Canadian Brass) και Coline-Marie Orliac στην άρπα.
Η συγκυρία της επικοινωνίας του Ανδρονίκου με τον Λιαρμακόπουλο για πιθανή συνεργασία τη μέρα του θανάτου του Θόδωρου Αντωνίου (ο οποίος υπήρξε δάσκαλος στη σύνθεση του Ανδρονίκου) υπήρξε καθοριστική για τη δημιουργία και ηχογράφηση του έργου.
Το έργο είναι μια αυθόρμητη και ονειρική χειρονομία εκτίμησης και ανάμνησης του Θόδωρου Αντωνίου και είναι αφιερωμένο στους Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο και Coline-Marie Orliac, που με τόση αγάπη και καλλιτεχνική αρτιότητα το ερμήνευσαν. Κυκλοφορεί σε όλες τις πλατφόρμες υπηρεσιών ροής.
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=drdKN4ObMBM
Μουσική: Μιχάλης Ανδρονίκου – https://mandronikou.wixsite.com/website
Τρομπόνι: Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος – https://www.achillestrombone.com/
Άρπα: Coline-Marie Orliac – https://www.colinemarieorliac.com/
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Véronic Martignac
Μίξη ήχου: Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος
Mastering: Diego Avila στο D’Room402
Μιχάλης Ανδρονίκου – Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Μιχάλης Ανδρονίκου γεννήθηκε στη Λεμεσό Κύπρου το 1977. Είναι συνθέτης, καθηγητής σύνθεσης και ανώτερων θεωρητικών και ερευνητής.
Είναι διδάκτωρ Σύνθεσης του πανεπιστημίου του Calgary. Είναι απόφοιτος και κάτοχος αδιάσπαστου μεταπτυχιακού τίτλου (Integrated Master’s in Music) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει δίπλωμα κλασικής κιθάρας, κλαρινέτου και θεωρητικών από το Trinity College κι από το Royal Academy of Music του Λονδίνου, καθώς και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, διπλωματούχος Σύνθεσης του Ελληνικού Ωδείου (με καθηγητή το Θεόδωρο Αντωνίου). Παράλληλα έχει μελετήσει παραδοσιακά όργανα όπως πολίτικο λαούτο, ταμπουρά κλπ. Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανο, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, για εικαστικές εκθέσεις και τραγούδια.
Έχουν κυκλοφορήσει επτά δισκογραφικές δουλειές αποκλειστικά με έργα δικά του και άλλες με συμμετοχές του. Παρτιτούρες των έργων του έχουν εκδοθεί από τη Βουλγάρικη εταιρεία Balkanota, την Καναδική Palliser Music Publishing, την Da Vinci Editions στην Ιταλία και την Ιαπωνία, την Trübcher Music Editions στην Αγγλία και την Alea Publishing & Recording στην Αμερική.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ), του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών, του Canadian Music Centre και της Canadian League of Composers.