Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συναυλία Αγάπης που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος για το έτος 2022 με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος στα πλαίσια των μεγάλων του διοργανώσεων και σε συνεργασία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη παρουσίασε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 αποσπάσματα από το θρυλικό μιούζικαλ «Μελωδία της ευτυχίας» με σολίστ τις διακεκριμένες σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου και Μάνια Βλαχογιάννη.
Την αφήγηση της ιστορίας του έργου έκανε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Νίνα Διακοβασίλη, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Β΄ Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φώφη Κονδύλη.
Σκοπός της συναυλίας, η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ήταν η ηθική και οικονομική στήριξη του φορέα “Strong me” ο οποίος τελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, υποστηρίζοντας με τις δράσεις του τα θύματα της έμφυλης βίας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, η Πρόεδρος του κινήματος «Strong me» κ. Ασπασία Θεοφίλου και η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κ. Νίνα Διακοβασίλη.
Τη συναυλία τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Νίκος Ζόμπολας, ο Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Νίκος Παναγόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Διονύσου κ. Ελένη Γκρέτσα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Βίκυ Τσιανίκα, ο δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Παπαδόπουλος, η κ. Dr. Ποτίτσα Γρηγοράκου, ο διακεκριμένος τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και άλλοι πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι.
Το διάσημο Μιούζικαλ «Μελωδία της ευτυχίας», που παρουσιάστηκε στην ελληνική γλώσσα, έχει ανέβει στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του πλανήτη. Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστό το 1965 με την ομότιτλη ταινία, η οποία απέσπασε 5 Όσκαρ και έμελλε να αποδειχθεί ως μία από τις πλέον εμπορικές παραγωγές όλων των εποχών.
Η υπόθεση της ιστορίας του έργου είναι η αυτοβιογραφική ιστορία της Μαρίας Φον Τραπ, μια ιστορία που αφηγείται μουσικά τις περιπέτειες της πολυτάλαντης Μαρίας και της οικογένειάς της ενώ ταυτόχρονα στέλνει διαχρονικά μηνύματα αισιοδοξίας αξιοπρέπειας, πίστης και αγάπης για τον άνθρωπο και τη μουσική.