“Κανελόνια με σπανάκι φέτα και ανθότυρο”

Επειδή δεν λέμε ποτέ όχι σε μια μακαρονάδα!!!
Υλικά για 4 άτομα:
1 πακέτο κανελόνια 500γρ
1,5 κιλό σπανάκι φρέσκο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
1 λίτρο γάλα
120 γρ αλεύρι
120 γρ βούτυρο
1 αυγό
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ φέτα
150 γρ ανθότυρο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το σπανάκι, το βράζουμε για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε την φέτα, τον ανθότυρο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί.
Κατόπιν φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ως εξής:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και το τσιγαρίζουμε. Μετά ρίχνουμε το γάλα και αραιώνουμε μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το αυγό, το κεφαλοτύρι και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στα έτοιμα κανελόνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Αντί για σπανάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζουλιέν μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά, κρεμμύδι, με ή χωρίς τυριά και επικάλυψη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.