Βάσω Αλιδρομίτη: “Το παθος μου για τη ζωγραφικη ξεκινησε το 2007 οταν μπηκα πειραματικα στην εικαστικη δημιουργια. Απο εκεινη την στιγμη που επιασα εναν καμβα και ενα πινελο στο χερι μου το συναισθημα της χαρας και της απελευθέρωσης ξεχειλισε. Την στιγμη που πιανω το πινελο να ζωγραφισω αισθανομαι χαρα, ευτυχια και δημιουργια.“
Τι είναι η τέχνη για σας; Δημιουργια, Απελευθέρωση.
Πως νιώθετε που θα μοιραστείτε την τέχνη σας με το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση; Χαρα και περιεργεια για την γνωμη τους.
Πόσο σημαντικό είναι για εσας η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας; Ειναι σημαντικη γιατι δεν με οριοθετεί.
Ποιο χρώμα σας αντιπροσωπεύει και γιατί; Δεν μπορω να πω ενα μονο το καθε χρωμα συνδεεται με την συναισθηματικη στιγμη της δημιουργιας.
Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.
Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00. Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.
Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία: Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ. Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη. Aπό το 1913 μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά. Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά. Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού… Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.