Πόσο ευτυχισμένο μπορεί να κάνει ένα παιδί ένας σταλακτίτης;
Πώς δύο μικρά κορίτσια μπορούν να γίνουν φίλες, χωρίς να μιλούν την ίδια γλώσσα;
Στο κάστρο Ανανούρι έμεναν ευγενείς ή αγενείς;
Γιατί στην Τιφλίδα έχουν παντού διαβάσεις;
Τι δουλειά έχει μια γιαγιά με τσεμπέρι στο αυτοκίνητο της οικογένειας;
Πού βρίσκεται το χωριό Μελιτζάνα;
Και τελικά, η Γεωργία έχει τέλεια resorts για σκι;
Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από τα δύο ολοκαίνουρια επεισόδια του “Traveling with Kids” που αποτελούν το τελευταίο μέρος του οδοιπορικού της πιο ταξιδιάρικης ελληνικής οικογένειας (aka των δημιουργών του “Traveling with Kids”) σε Αρμενία και Γεωργία, το Πάσχα του 2019. Τότε, δηλαδή, που ο COVID-19 ήταν άγνωστη λέξη και στα εδάφη της Αρμενίας επικρατούσε ειρήνη.
Δεύτερη στάση: Γεωργία
Η μαμά Μαρία Βρανοπούλου (@mariavran), ο μπαμπάς Θοδωρής Αναγνωστόπουλος (@theoanagno), με συνοδοιπόρους τον 8,5 ετών Αλέξανδρο και την 2,5 χρονών Μαριάννα, φτάνουν οδικώς στην Γεωργία. Συνεχείς εναλλαγές στο σκηνικό, καθώς διασχίζουν την Αρμενία και οδηγούν προς τον Βορρά, στα σύνορα με τη Ρωσία. Χιονισμένες βουνοκορφές η μια μετά την άλλη ζωγραφίζουν ένα τοπίο πανέμορφο, σ’ όλη τη διαδρομή προς την περιοχή του όρους Καζμπέκ, στην οροσειρά του Καυκάσου.
Εκεί όμως, μαζί με το υψόμετρο, αυξάνεται επικίνδυνα και ο πυρετός της μικρής Μαριάννας. Άμεση επιστροφή στην Τιφλίδα, λοιπόν, προς εύρεση παιδιατρικής κλινικής. Θα έχει happy end αυτό το οδοιπορικό;
Πάντως, ένα είναι σίγουρο: Το να ταξιδεύει κανείς με παιδιά είναι μαγικό, αλλά όχι πάντα εύκολο…
Δείτε την οικογένεια να…
…διασχίζει οδικώς την Αρμενία με προορισμό την Γεωργία ΕΔΩ.
… φτάνει και ν’ ανακαλύπτει την Γεωργία ΕΔΩ
Αν δεν τα έχετε ήδη δει, παρακολουθήστε τους “Traveling with Kids”, στο πρώτο μέρος του ταξιδιού τους, να εξερευνούν την Αρμενία ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Αν σας άρεσε αυτό το βίντεο, κάντε like και εγγραφή στο “Traveling with Kids” για να μην χάνετε κανένα από τα ταξίδια της Μαρίας, του Θοδωρή, της Μαριάννας και του Αλέξανδρου.
Η ιδέα πίσω από το Traveling with Kids
Ο Θοδωρής και η Μαρία- οι γονείς- ταξίδευαν από μικρή ηλικία. Όταν γνωρίστηκαν, συνέχισαν από κοινού τα ταξίδια σε όλο και πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, από τα νησιά Γκαλαπάγκος μέχρι και την Παπούα Νέα Γουινέα, από την Αλάσκα μέχρι και την Αυστραλία.
Τι συνέβη όμως όταν γεννήθηκαν τα παιδιά τους; Η απόφαση του ζευγαριού ήταν ξεκάθαρη: Το πάθος τους για εξερεύνηση και ταξίδια δε θα σταματούσε μετά τα παιδιά. Γνωρίζοντας, μάλιστα, πως τα ταξίδια είναι ύψιστη μορφή εκπαίδευσης, πως γεμίζουν τα παιδιά με δυνατές εμπειρίες που χαράσσονται μέσα τους και διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, τα μακρινά οδοιπορικά έγιναν τρόπος ζωής αυτής της οικογένειας. Έτσι σε ηλικία 9 ετών ο Αλέξανδρος έχει πλέον ταξιδέψει σε 32 χώρες και η μικρή Μαριάννα, σε ηλικία 3 ετών σε 16 χώρες.
Με μοναδικά μέσα τα δύο κινητά τους, οι γονείς καταγράφουν (όσο αντέχουν) τις διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις που προκύπτουν όταν κάποιος ταξιδεύει με δύο μικρά παιδιά. Τις περιπέτειές τους τις ανεβάζουν στο ταξιδιωτικό τους κανάλι “Traveling with Kids”.
Ποιοι είναι οι γονείς;
O Θοδωρής Αναγνωστόπουλος είναι science communicator, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker. Πρόεδρος και συνιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης SciCo, στόχος της οποίας είναι η προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό, ενώ έχει διεθνή δράση. Από το 2013 έως το 2017 ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση. Το 2012 εκπαιδεύτηκε από τον τέως Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore για θέματα κλιματικής αλλαγής και είναι πρεσβευτής του για το Climate Reality Project. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 92 χώρες και στις έξι Ηπείρους.
Η Μαρία Βρανοπούλου εργάζεται ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σε θέματα εκπαιδευτικά, ιστορικά, περιβαλλοντικά, θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας, ψυχολογίας κλπ, ενώ έχει ταξιδέψει σε 70 χώρες. Ξεκίνησε να ταξιδεύει από πολύ μικρή ηλικία, όταν ακολουθούσε τον πατέρα της, επίσης ιστορικό, στα οδοιπορικά που σχεδίαζε και έγραφε, «Στον άγνωστο εκτός Ελλάδος Ελληνισμό». Μάλιστα ανήκε στην πρώτη ελληνική αποστολή που είχε φτάσει στη φυλή των Καλάς στο Πακιστάν, το 1992, μια φυλή που περήφανα διακήρυττε πως κατάγονταν από τους στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου.