Ένα βράδυ, 3000 εστιατόρια, πέντε Ήπειροι. Το μεγαλύτερο γαλλικό δείπνο παγκοσμίως σερβίρεται για πέμπτη χρονιά στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο στις 21 Μαρτίου. Χιλιάδες σεφ μαγειρεύουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων, χρησιμοποιώντας υλικά της εποχής και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον. Το Minnie the Moocher δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μεγάλη γιορτή. Ο σεφ Φώτης Παυλόπουλος έχει επιμεληθεί ένα φινετσάτο μενού, αντιπροσωπευτικό της γαλλικής κουλτούρας αλλά και της υψηλής αισθητικής που διαθέτει το αγαπημένο all day bar.
Ακολουθεί το μενού που σχεδίασε ειδικά για την ημέρα ο σεφ του Minnie the Moocher Φώτης Παυλόπουλος.
Ορεκτικό
Σαλιγκάρια σε σάλτσα ντομάτας
Κυρίως πιάτo
Μυλοκόπι με άγρια χόρτα και λάδι τρούφας σε μπισκ ψαριού με Pernod Ricard
Επιλογή τυριών
Πιατέλα τυριών Mimolette Vielle και Comté
Επιδόρπιο
Κανταΐφι με κρέμα κατσικίσιου τυριού, γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ με φρέσκια βανίλια και σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.
Κρασιά
Λευκό: Maison Régnard, Chablis Grand Régnard, Chardonnay
Ροζέ: Whispering Angel, Syrah Tibouren
Κόκκινο: Olivier Le Flaive, Bourgogne, Pinot Noir
Σαμπάνια: Dom Pérignon
Τιμή: 55 € (δεν συμπεριλαμβάνει τα κρασιά)
Το “Goût de France” διοργανώνεται από το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών και αποτελεί συνέχεια της ένταξης του «γαλλικού γαστρονομικού γεύματος» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».
Info: Minnie the Moocher, Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641686, minniethemoocher.business.site