“Portobello γεμιστό με κατσικίσιο τυρί, φουντούκι, μπέικον και ίνες τσίλι”

Εξερεύνηση στη γεύση

Υλικά για 4 – 6 τεμ:

4 – 6 τεμ Portobello

400 γρ κατσικίσιο κρεμώδες τυρί
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
100 γρ φουντούκι
150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
Πιπέρι – σκόρδο σκόνη κατά βούληση
5 γρ ίνες τσίλι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι.

Σωτάρουμε το μπέικον καλά και το κρατάμε στην άκρη.
Καβουρντίζουμε το φουντούκι και το σπάμε σε χοντρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το μπέικον, το φουντούκι, την παρμεζάνα, το αυγό, το πιπέρι και το σκόρδο.
Έπειτα γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα που φτιάξαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10 – 12 λεπτά.
Γαρνίρουμε με τις ίνες τσίλι.
Το πιάτο στο μαγαζί σερβίρεται με ζωμό από άγρια μανιτάρια porcini που περιχυνεται το Portobello, στο ειδικό πιάτο που από κάτω έχει ξηρό πάγο που παράγει ένα καπνό που αρωματίζει το μανιτάρι.

Δεν γράφω τρόπο και υλικά για αυτή την λεπτομέρεια στην παραπάνω συνταγή, γιατί δεν μπορεί να το κάνει κάποιος χωρίς ειδικές γνώσεις και εξοπλισμό.