Τσιζ κέικ με χωριάτικη, ελληνική σαλάτα.
Το αγαπήσαμε σαν γλυκό, θα το λατρέψετε όμως αλμυρό!!!
Υλικά για μία σαλάτα:
4 μικρούς ντάκους κρίθινους
50 ml ελαιόλαδο
100 γρ φέτα
50 γρ κρέμα γάλακτος
1 ζελατίνη
1 λάιμ ξύσμα και το χυμό του
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κατά βούληση
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
6 – 7 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι βάζουμε τους ντάκους και τους θρυμματίζουμε, τους
ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο και τους κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μέσα τη φέτα, τη
ζελατίνη, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και τα χτυπάμε καλά με το
μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα ψιλοκόβουμε σε ζαράκια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό και λάδι,
δοκιμάζουμε και στήνουμε το πιάτο.
Σε ένα τσέρκι βάζουμε στη βάση τον θρυμματισμένο ντάκο με το
ελαιόλαδο, έπειτα το μους φέτας και τέλος τα ψιλοκομμένα
λαχανικά.
Εάν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Μπορείτε να το φτιάξετε με την αγαπημένη σας σαλάτα και με
στραγγιστό γιαούρτι.