“All about Brunch” Βιβλίο του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Περιγραφή

Τι είναι το brunch; Ένα αργοπορημένο πρωινό ή ένα εσπευσμένο μεσημεριανό, θα σας απαντήσω. Είναι ένα γεύμα-γιορτή. Μπορεί κανείς να το απολαύσει από το πρωί έως αργά το απόγευμα, συνδυάζοντας αλμυρές και γλυκές γεύσεις, χυμούς, ακόμα και αγαπημένα cocktails. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στο βιβλίο αυτό, ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω τον απόλυτο οδηγό για ένα καλοφτιαγμένο brunch και να αποδείξω ότι –το συγκεκριμένο γεύμα– μπορεί να είναι «σπιτικό», ιδιαίτερα νόστιμο, χορταστικό, αλλά και θρεπτικό. Όλα είναι θέμα επιλογών και στο brunch υπάρχουν πολλές! Το καλύτερο όλων; Είναι ένα γεύμα το οποίο μπορεί να συνδυάσει περισσότερες από μία γαστρονομικές κουλτούρες, με τα φρεσκοψημένα γαλλικά κρουασάν, τις ελληνικές χειροποίητες πίτες, τα αφράτα αμερικάνικα ντόνατς –και πολλά ακόμα αγαπημένα φαγητά– να συνυπάρχουν αρμονικά. Κι εδώ ακριβώς κρύβεται η μαγεία του: το brunch είναι ένα γεύμα χωρίς κανόνες. Χωρίς ώρες. Χωρίς συγκεκριμένες γεύσεις, αλλά με αμέτρητες παραλλαγές και πολλά μυστικά! Αυτά θα τα βρείτε στις σελίδες του βιβλίου. Επόμενο βήμα; Να τα μεταφέρετε στην κουζίνα σας και να πάτε σε άλλη διάσταση όχι μόνο το brunch, αλλά και το πρωινό, το μεσημεριανό, το σνακ ή… το δείπνο σας. Γιατί, βλέπετε, το brunch κρύβει μέσα του τα πιο νόστιμα στοιχεία κάθε γεύματος. Ας τα ανακαλύψουμε παρέα… Άκης Πετρετζίκης

Βιογραφικό

O ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα δεκαοκτώ του χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει λογιστική. Σύντομα όμως συνειδητοποίησε ότι εκείνο που αγαπούσε πραγματικά ήταν η γεύση των φρέσκων φρούτων, οι μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και οι ήχοι των ακονισμένων μαχαιριών, γι’ αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ, στη σχολή μαγειρικής Le Monde. Εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, ενώ παρέμεινε και για πέντε χρόνια στην Αγγλία όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef, απ’ όπου και αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Σήμερα ο Άκης είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκπομπών ανά τα χρόνια (Το Πρωινό μου, Κάν’ το όπως ο Άκης, Ready Steady Cook και πολλές άλλες), ενώ ταυτόχρονα διατηρεί άμεση επαφή με το κοινό του μέσω των καναλιών του στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία διαρκώς διοχετεύει νέο περιεχόμενο και συνταγές που όλοι λαχταράμε!

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στην κατηγορία «Ευ Ζην» στα Public Book Awards το 2015, ΜΟΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, PIECE OF CAKE, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, STREET FOOD, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ και ALL ABOUT BRUNCH, καθώς και μια παιδική σειρά βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για τη διατροφή.

ISBN: 978-618-01-4681-3, Ημ. Έκδοσης: 12 Δεκ 2022, Αρ. σελίδων: 248, Τιμή: 34,90 €, Βιβλιοδεσία: Σκληρό εξώφυλλο