Ο Γιώργος Πετούσης, μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, είναι ο συγγραφέας των βιβλίων, «Σπύρος Πετούσης, Η Θυσία Ενός Ήρωα», «Ταραγμένα και Παγιδευμένα Χρόνια», «Άρβυλα Νούμερο 52» και του υπό έκδοση «Στα Χρόνια Θητείας», τα οποία κυκλοφορούν από τον ΣΠΕΚ και τις εκδόσεις Αρχύτας και σκοπό έχουν να ξυπνήσουν μνήμες ξεχασμένες, να φωτίσουν σκοτεινά σημεία της ιστορίας που μέχρι τώρα γνωρίζουμε, να φέρουν στην επιφάνεια θαμμένα γεγονότα και συγκυρίες, να μοιραστούν με το αναγνωστικό κοινό μαρτυρίες, τεκμήρια και ντοκουμέντα που γενούν προβληματισμούς και ερωτήματα για τα κοινώς αποδεκτά.
Η Ιστορία, από όσους τολμούν να την γράψουν, πάντα αφήνει κενά και ερωτηματικά, αλλά συνεχίζεται. Λίγοι είναι οι συγγραφείς βιβλίων ιστορίας, κατά τον αείμνηστο μεγάλο μας σύγχρονο ιστορικό Σπύρο Βρυώνη, που τολμούν και δεν αποκρύβουν την αλήθεια.
Υπό αυτήν την έννοια ο συγγραφέας στα έργα του τολμά και γράφει αλήθειες αλλά, ταυτόχρονα θέτει και εύλογα ερωτήματα. Το έργο του Γιώργου Πετούση είναι ρεαλιστικό, με φλόγα κι ένταση, τέρπει, προβληματίζει, διδάσκει τους αναγνώστες και διαβάζεται απνευστί.
Τα βιβλία διατίθενται σε όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδας, Κύπρου και εξωτερικού. Για ειδικές παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν στο (0030) 2103605305.
Ο Γιώργος Πετούσης γεννήθηκε το 1943 στη Λεμεσό. Άρχισε να γράφει από το 1957. Υπήρξε μέλος του Λογοτεχνικού Ομίλου του εξατάξιου, τότε, Λανίτειου Γυμνασίου. Ο Ανδρέας Παστελλάς, το 1967, δημοσίευσε πρωτοσέλιδο το πρώτο του ποίημα στο περιοδικό «Επιθεώρηση Λόγου και Τέχνης». Τυγχάνει μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου και Ελλάδος και του Κυπριακού Κέντρου Συγγραφέων, ΡΕΝ.. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης». Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά της Κύπρου και της Ελλάδας και αναδημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά, αναρτώνται σε ιστοσελίδες λογοτεχνίας ή απαγγέλλονται σε διάφορες εκδηλώσεις και έχουν περιληφθεί σε Πανελλήνιες ποιητικές Ανθολογίες.
Ποίησή του έχει μεταφρασθεί στα αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, σέρβικα και, μεταφρασμένα ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ρουμάνικα, σέρβικα και ιταλικά Ανθολόγια. Έχει λάβει μέρος σε Διεθνή Συμπόσια Ποίησης στην αρχαία Ολυμπία, στην Ιταλία, Σερβία και Ρουμανία και το 2009 η ποίησή του έχει συμπεριληφθεί σε δίγλωσσο Ανθολόγιο ποίησης (Αγγλικά – Ιταλικά ) το οποίο εκδόθηκε στην πόλη Πεσκάρα της Ιταλίας με μεταφραστές καθηγητές του Πανεπιστημίου της πόλης και με επιλογή ποιημάτων, ξένων και Ιταλών ποιητών από την ποιήτρια και καθηγήτρια Στέφκα Σμιτράν, του ίδιου Πανεπιστημίου. Το 2013, σε δίγλωσση έκδοση στα σέρβικα – ελληνικά, με την ευκαιρία του Διεθνούς ποιητικού Συμποσίου «Φθινοπωρινό ποιητικό Σμεντέρεβο», έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει σε βιβλίο επιλογή ποιημάτων του στο Σμεντέρεβο της Σερβίας, με επιμέλεια του Κόραν Τζιώρτσεβιτς. Από το καφενείο των Ιδεών, το 2011, του απονεμήθηκε, στη Σαλαμίνα, το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.