“Αυτή τη στιγμή δουλεύω μια καινούργια σειρά έργων με θέμα την απώλεια, το παρελθόν, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας στο σήμερα.”
Από πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Πάντα μουτζούρωνα ό,τι είχα μπροστά μου, βιβλία, τετράδια και ό,τι κρατούσα στα χέρια μου. Συστηματικά όμως ασχολούμαι από όταν πέρασα στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δε θα μπορούσα να με εντάξω σε κάποιο ρεύμα ή κίνημα.
Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Προσωπικές φωτογραφίες, αναμνήσεις, εμπειρίες και πρότυπα αποτελούν την πρώτη ύλη της έμπνευσής μου. Με αυτά ως όχημα, χρησιμοποιώ ένα πρίσμα οπτικής διαστολής, αποτυπώνοντας τη συναισθηματική αξία του σήμερα, ενώ ταυτόχρονα επεμβαίνω, παραμορφώνοντας την προϋπάρχουσα δομή.
Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Παρακολουθώ την τέχνη σε όλες τις μορφές της και ασφαλώς υποσυνείδητα επηρεάζεται η δουλειά μου. Πιο πολύ όμως επηρεάζομαι από τη φύση προσεγγίζοντάς την με ανθρωποκεντρική αντίληψη και οπτική.
Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτω καθημερινά ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος είναι να εξελίσσομαι με συναισθηματική ειλικρίνεια. Να αποτυπώνω αυτό που πραγματικά νιώθω και σκέφτομαι.
Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η τέχνη στην Ελλάδα έχει χάσει πολύ από τον χώρο που έχει για να αναπνέει αλλά και για να προσφέρει. Δεδομένου ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία και σταδιακά περιθωριοποιείται. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην παιδεία για να αρχίσει η Τέχνη να αποκτά κάποιο ουσιαστικό ρόλο στο δημόσιο χώρο και να συντελέσει έργο.
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Αυτή τη στιγμή δουλεύω μια καινούργια σειρά έργων με θέμα την απώλεια, το παρελθόν, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας στο σήμερα. Μελλοντικά θέλω την ολοκλήρωση και έκθεση των συγκεκριμένων έργων.