Ο chef Δημήτρης Κοτσιβός προτείνει…

“Σαλάτα με αρωματικές γαρίδες, sauce από αβοκάντο, δυόσμο, μοσχολέμονο, φρούτα και κινόα”

Υλικά: Διάφορες σαλάτες του κήπου (Μαρούλια λόλα, σπανάκι ρόκα) – 6 γαρίδες καθαρισμένες (μόνο το σώμα) – 15 γρ. τρίχρωμη κινόα – 20 φύλλα από φρέσκο δυόσμο – 1 αβοκάντο ώριμο – 10 ρόγες από σταφύλι στη μέση κομμένες (προσοχή στα κουκούτσια) – 50 γρ ανανάς (σε ζαράκι κομμένος) – 1 μοσχολέμονο ή λεμόνι (ξύσμα & χυμό) – 5 γρ μουστάρδα (απαλή) – 1 κουτ. σουπας παρθένο ελαιόλαδο – αλατι – πιπέρι – νερο.

Εκτέλεσηsauce αβοκάντο. Σε μπλέντερ βάζουμε το αβοκάντο μουστάρδα ελαιόλαδο χυμό μοσχολέμονο αλάτι πιπέρι και νερό λίγο λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει sauce. Θα πρέπει να πετύχουμε μια ωραία υφή και διορθώνουμε στο αλατι και στο μοσχολέμονο. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τος σαλάτες μας. Τις γαρίδες τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ξύσμα μοσχολέμονο και τις σοτάρουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 1/2 λεπτά από την κάθε μεριά. Τις κρατάμε στην άκρη. Έχουμε τα φρούτα μας κομμένα… σε 500ml νέρο με λίγο αλάτι και λίγο χυμό μοσχολέμονο. Βράζουμε την κινόα και την στραγγίζουμε να κρυώσει.

Σύνθεση πιάτου : Σε μια μεγάλη μπασίνα ή βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα σαλατικά και προσθέτουμε το δυόσμο τα φρούτα την κινόα και την sauce. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες.

Καλή επιτυχία 

Η συνταγή είναι από τον chef Δημήτρης κοτσιβός απο το εστιατόριο ciel 
Λεωφόρος μεγάλου Αλεξάνδρου 12,54642 Θεσσαλονίκη ?2310888000