ART AWARDS 2025 by Dreamteam: Ανοιχτή Πρόσκληση Καλλιτεχνών

Η Dreamteam πιστή στην φιλοσοφία της προαγωγής του Πολιτισμού, διοργανώνει για τρίτη χρονιά, τη μεγάλη γιορτή Τέχνης #LOVE4ART και τα ART AWARDS by Dreamteam 2025, τον καθιερωμένο πια Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 10-11-12 Μαρτίου 2025!

Ο θεσμός του μεγάλου αυτού καλλιτεχνικού γεγονότος αναγάγεται σε Πανευρωπαϊκό και είναι το μοναδικό στο είδος του που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Στόχος των Art  Awards by Dreamteam – European Contest είναι η ανάδειξη των εικαστικών Τεχνών και των Καλλιτεχνών που τις εκπροσωπούν, η αναγνώριση και η επιβράβευση  των Εικαστικών Δημιουργών , η γνωριμία και η αρμονική συνύπαρξη των Πολιτών όλου του Κόσμου μέσα από την Τέχνη. Φέτος τα Art Awards by Dreamteam– European Contest  σκοπό τους έχουν την υποστήριξη γυναικών που ζουν σε ιδιαίτερες συνθήκες.

Η Dreamteam προάγει τον πολιτισμό και τις Τέχνες με την διοργάνωση εκδηλώσεων και βασικό της κοινωνικό έργο είναι η προσφορά στα παιδιά, στο περιβάλλον και στα ζώα, για να δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο!
… για ένα καλύτερο κόσμο ανακυκλώνουμε τα εναπομείναντα υφάσματα από την βιοτεχνία της μόδας και τους Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούμε το υφασμάτινο παιχνίδι #oneiraki που το προσφέρουμε σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες για να τους δώσουμε χαρά και ελπίδα!

Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε τα θεσμικά δικαιώματα όλων των ζώων με τη δράση #lovethestrays και πραγματοποιούμε διεθνείς και εγχώριες δράσεις για το περιβάλλον και τη Γη με τη δράση #love4gaia!

Τα Art Awards by Dreamteam – European Contest είναι ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, μικτής τεχνικής, όπου οι καλλιτέχνες καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να διαγωνιστούν μέσα από την ευγενή άμιλλα και την Τέχνη τους.

Η κριτική επιτροπή των Art Awards by Dreamteam – European Contest αποτελείται από καταξιωμένα και αναγνωρισμένα πρόσωπα στον χώρο των Τεχνών και σε διεθνές επίπεδο.
Δικαίωμα συμμετοχής στα  Art Awards  by Dreamteam – European Contest  έχουν καλλιτέχνες ανεξαρτήτου Εθνικότητας που είναι ωστόσο είναι Πολίτες – μόνιμοι κάτοικοι Χωρών της Ευρώπης, χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

Για το 2025 το θέμα των Art Awards 2025 by Dreamteam – European Contest είναι ”Ελλάδα, η χώρα του Φωτός!”
Έτσι καλούνται οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες να εμπνευστούν από οτιδήποτε εμπεριέχει χρώμα Ελληνικό, να ανατρέξουν στην Ελληνική Μυθολογία, στην Ιστορία και στον Ελληνικό Πολιτισμό, να αποτυπώσουν Πρόσωπα, εικόνες, γεγονότα, την Ελληνική Φύση, τη θάλασσα, την ύπαιθρο, τον Ελληνικό ήλιο, να καταγράψουν με την Τέχνη τους την Ελληνική Κουλτούρα, την Ελληνική ιδιοσυγκρασία, την Ελληνική Παράδοση, τον Αθλητισμό και τις Ελληνικές Αξίες, τα Ήθη και τα Έθιμα της Ελλάδας, να εμπνευστούν από τον Ελληνικό Κινηματογράφο και το Θέατρο, να αποτυπώσουν το Ελληνικό Φως και την διάχυτη Ενέργεια, να εκφράσουν τις πεποιθήσεις τους, τις απόψεις και τις προσδοκίες τους για την Ελληνική Κοινωνία, να μεταφέρουν τις Ελληνικές μυρωδιές και γεύσεις, να φιλοτεχνήσουν την Ελλάδα!

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και πληροφορίες συμμετοχής στα Art Awards by Dreamteam – European Contest, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες καλούνται να συμπληρώσουν τη Φόρμα Συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/9ro7DpVR2URBQdE3A

Οι συμμετοχές για τον Πανευρωπαϊκό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό της Dreamteam, κλείνουν στις 31/12/ 2024, ημερομηνία κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τα έργα τους.

Τα εγκαίνια της μεγάλης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025, παρουσία επίσημων Προσκεκλημένων, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, όπου θα γίνει και η τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές καλλιτέχνες!

Όλα τα εικαστικά έργα που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα εκτίθενται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών για 3 ημέρες (10-11-12/3/2025) στην αντίστοιχη έκθεση Τέχνης #LOVE4ART 2025!
Τα βραβεία θα απονείμουν εξέχουσες Προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο, πρόσωπα από τον χώρο του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών!

Διοργάνωση – Επιμέλεια – Παραγωγή: DREAMTEAM