Μια δροσερή έκθεση που απαρτίζεται από τα στιβαρά έργα έξι νέων καλλιτεχνών που έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία τους στα εγχώρια και διεθνή εικαστικά δρώμενα. Αστικά τοπία γειτονιών ανέγγιχτων από το χρόνο συνομιλούν με παραμυθένιες, γοητευτικά απόκοσμες αφηγήσεις και φουτουριστικά μεταπόπ περιβάλλοντα ενώ πληθωρικά άνθη πάνω στην ακμή τους, σχεδόν δίνουν την ευωδιά τους στο χώρο και σε προ(σ)καλούν να τα πλησιάσεις μαζί με φίνες και ευαίσθητα σμιλεμένες γυναικείες φιγούρες που η ψυχεδελική τους χρωματική απόδοση δένει αρμονικά με τα επιζωγραφισμένα βινύλια που μας υπενθυμίζουν και τη μουσική διάσταση του χώρου όπου φιλοξενούνται.
Συμμετέχοντες εικαστικοί: Αγγελική Γερμακοπούλου, Γεωργία Θεολόγου, Βασίλης Κουγιούφας, Κυριακή Μαυρουδή, Λένια Πλατανιά, Lah Porella.
Διάρκεια: 30/7 – 10/9/2022
Εγκαίνια: Σάββατο 30 Ιουλίου στις 7 μ.μ.
Τοποθεσία: Art Bar Café MODLUV, Πλ. Αργεντινής Δημοκρατίας 14, Αθήνα 114 72
Ωράριο έκθεσης: Δευτέρα-Κυριακή 4-9μ.μ.
Επιμέλεια: Δήμητρα Φακάρου
Είσοδος δωρεάν
Η Αγγελική Γερμακοπούλου είναι εικαστικός από την Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα. Το ενδιαφέρον της έγκειται στο συνδυασμό χειροποίητου και τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, ενσωματώνει διάφορες τεχνολογίες σε ενδύματα (όπως πραγματοποίησε και στην πτυχιακή της εργασία στην ΑΣΚΤ) ή σε συνδυασμό με χειροποίητα γλυπτά και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών και Καλών Τεχνών και βρίσκεται στο 2ο έτος Μεταπτυχιακού στις Ψηφιακές Τέχνες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Πειραματίστηκε με τα νέα μέσα ενώ συνεργάστηκε με αρκετές δισκογραφικές. Ξεκίνησε με τη δημιουργία οπτικών εφέ σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια παραστάσεων ηλεκτρονικής μουσικής και στη συνέχεια με την ζωντανή διαχείριση φωτισμού κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, συγχρονίζοντας τον φωτισμό με τον ήχο. Ως εικαστικός έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Γεωργία Θεολόγου γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Το 2020 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μιχάλη Αρφαρά. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με κύριο μέσο έκφρασης την ζωγραφική , δημιουργεί ανθρωποκεντρικά έργα που αποδίδονται μέσα από την προσωπική χρωματική παλέτα και τους ιδιωματισμούς, με θέματα όπως ψυχολογικές έννοιες, το τραύμα και η σεξουαλικότητα.
Ο Βασίλης Κουγιούφας γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Από παιδί τον τράβηξε η ζωγραφική και αφού ασχολήθηκε επίσης με κόμιξ και αγιογραφία, το 2013 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Γοητεύτηκε από τους έλληνες μεταϊμπρεσιονιστές, κυρίως τον Νικόλαο Λύτρα και τον Μιχάλη Οικονόμου, αλλά και από τον εξπρεσιονισμό του Μπουζιάνη είδος με το οποίο συγγενεύει η παραστατική ζωγραφική του. Έκτοτε ένας από τους στόχους του είναι η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού φωτός υπό το πρίσμα της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας ενώ εστιάζει σε αστικά τοπία και πορτραίτα. Αποφοίτησε αριστεύσας το 2018 και έκτοτε ασχολείται και με τη διδασκαλία έχοντας συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις όπως στο χώρο τέχνης Πολύτροπον: Έ Εργαστήριο ζωγραφικής, στο Felios Collection: Σύγχρονα ψηφιδωτά, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο: Έργα κ.α. “Εάν προσπερνάς κάτι κάθε μέρα το οποίο έχει έναν χαρακτήρα, τότε αυτό ξεκινάει να σε ιντριγκάρει.” Frank Auerbach.
Η Κυριακή Μαυρουδή γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο εργαστήριο του Μιχάλη Αρφαρά. Επίσης έχει παρακολουθήσει τα εργαστήρια Σκηνογραφίας, Χαρακτικής και το εργαστήριο Γραφικών Τεχνών. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις όπως η CheapArt το 2016 στην Αθήνα, η Luvanart, στο LOVNROLL το 2019 , η 9η Μπιενάλε Φοιτητών των σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος το 2019 , “Το ταξίδι” (Τhe Box Athens) το 2019 , η Εκθεση Πτυχιακής Εργασίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2020 και η CheapArt το 2021 επίσης στην Αθήνα.
Η Λένια Πλατανιά γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική και χαρακτική στο εργαστήριο του Μιχάλη Αρφαρά και αποφοίτησε με άριστα. Δημιουργεί ρεαλιστικές εικόνες με θεματική τη δίκη της εκδοχή του memento mori. Στα έργα της πρωταγωνιστεί μια επιθετική φύση η οποία αφομοιώνει τον άνθρωπο συμβολίζοντας το δίπολο ζωής και θανάτου. Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση (”BOUNDLESS”, 2020, Astrolavos), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές όπως «Εικαστικές αναζητήσεις στην ποίηση του Ελύτη» στη Θεσσαλονίκη το 2016, Νέοι Ιστορικοί Τέχνης της ΑΣΚΤ επιλέγουν στο Τrii Art Hub το 2018, Luvnart: Πειραματικό Εργαστήριο ΑΣΚΤ στο LUVNROLL το 2019, στην Έκθεση Εικαστικού Διαγωνισμού «Εθνικής Ασφαλιστικής» που πραγματοποιήθηκε στη ΣΤΟαrt το 2019 και στην τρέχουσα ‘’Οι Γυναίκες στην Επανάσταση | Η Επανάσταση των Γυναικών” στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία που είναι σε λειτουργία μέχρι τις 12/9/2022.
Η Lah Porella είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης και παιδί των late 90s, γεννημένη στην Αθήνα. Ζωγραφίζει, τραγουδάει, γράφει ποίηση, ενώ αγαπάει τη φωτογραφία και την υποκριτική. Στις αρχές της πανδημίας Covid-19 σε ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου, σε μια εποχή ενδοσκόπισης ξεκίνησε το ζωγραφικό της ταξίδι. Έκτοτε πειραματίζεται με νέες τεχνικές και υλικά. Εμπνέεται από την καθημερινότητα και τη φύση, και τελευταία από τα θαύματα του Ηλιακού Συστήματος και του Ουράνιου “χρωματικoύ τοπίου”. Τα κοσμικά γαλαξιακά φαινόμενα δημιουργούν μια έντονη δυναμική που συνταιριάζει χάος με αρμονία. Για την Lah Porella, είναι μια υπενθύμιση της μεγαλοπρέπειας του κόσμου μας και της σημασίας της συνύπαρξης και του σεβασμού. Δημιουργεί κυρίως αφαιρετικές ψυχεδελικές συνθέσεις με σπρέι. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικές ενώ συμμετέχει στις τρέχουσες και προσεχείς αντίστοιχα “We won’t back down” (διαδικτυακή) και “To anoigma” (Genia Oniron) στην Αθήνα.
Site: http://www.modluv.gr/
Social media: https://www.facebook.com/modluv.athens/