8ο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Βιντεοταινιών στο YouTube 30 Σεπτεμβρίου 2020 / 8th Indie Fest of YouTube Videos 30 September 2020

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στην ραδιοφωνική εκπομπή “Θεατράλεον” με τον Λεονάρντο Θίμο στο Joy-Radio.gr ανακοινώθηκαν τα Βραβεία του Ανεξάρτητου Φεστιβάλ Βιντεοταινιών της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη 2020.

Οι μεγάλοι φετινοί νικητές σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού είναι οι:

Ελένη Αναγνωστοπούλου, Φίλιππος Βεργίνης (VerPhil), Δημήτριος Γαϊτάνης, Ζωή Γκαϊδατζή, Σπύρος Γκόζης, Λεονάρντο Θίμο, Γιώργος Μανάλης, Αντώνης Μεραμβελιωτάκης, Paras Bulani, John Olas, Maria Storck….

(Αναλυτικά τα αποτελέσματα των βραβείων)

● Βραβείο Καλύτερου σεναρίου απονέμεται στην Ελένη Αναγνωστοπούλου για τις ταινίες μικρού μήκους “Α.Μ.Ε.Α. Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη” (2019),”Κορωνοϊός; Ε και;” (2020) με 622 ψήφους τού κοινού και “Με Χρώματα Νοσταλγίας” με 621 ψήφους τού κοινού.

● Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού απονέμεται στους στιχουργούς: Ελένη Αναγνωστοπούλου για το τραγούδι “Νεφέλες”, Ζωή Γκαϊδατζή για το τραγούδι “Εθνική Οδός” και Γιώργος Μανάλης για το τραγούδι “Επειδή σε Αγαπώ” με 488 ψήφους τού κοινού.

● Βραβείο NICK YIANNEAS για Καλύτερα Εφέ απονέμεται στους Δημιουργούς Λεονάρντο Θίμο για τις ταινίες μικρού μήκους “Κορονοϊός; Ε και;” (2020) και “Με Χρώματα Νοσταλγίας” και VerPhil (Φίλιππος Βεργίνης) με 440 ψήφους τού κοινού.

● Βραβείο “ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΑΛΕΖΗΣ” για καλύτερο μοντάζ απονέμεται στον Δημήτριο Γαϊτάνη για την Διεθνή Ελληνική σειρά “2020 Μ.Χ.” με 342 ψήφους του κοινού.

● Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας απονέμεται στην Ελένη Αναγνωστοπούλου για την ταινία μικρού μήκους “Κορονοϊός Ε και;” με 915 ψήφους του κοινού. /2η Θέση- 736 ψήφοι: Δημήτριος Γαϊτάνης και Λεονάρντο Θίμο για την Διεθνή Ελληνική σειρά “2020 Μ.Χ.”

● Στην κατηγορία Βραβείο Κοινού με το μεγαλύτερο χειροκρότημα στην Ευρώπη και Διεθνώς σε Πολιτιστικά και Διεθνή Φεστιβάλ για το Ντοκιμαντέρ “Ένα Αφιέρωμα του Λεονάρντο Θίμο στην Ρένα Βλαχοπούλου” με 1080 ψήφους τού κοινού.

● Βραβείο Ερμηνείας με 665 ψήφους του κοινού απονέμεται στην “Ανθρώπινη Μαριονέτα” που ενσάρκωσε ο Λεονάρντο Θίμο στο Μουσικό βιντεοκλίπ “Σαν Μία Κατάθεση Ψυχής” καθώς και στην Διεθνή Ελληνική σειρά “2020 Μ.Χ.” για την εξαιρετική αισθητική και υποβλητική παρουσία του. / 2η Θέση με 572 ψήφους η Ελένη Αναγνωστοπούλου για τον ρόλο της “Αλίκης” στην ταινία μικρού μήκους Α.Μ.Ε.Α. Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη (2019) και 3η Θέση με 522 ψήφους η Ζωή Γκαϊδατζή για την συμμετοχή της στην διεθνή Ελληνική σειρά “2020 Μ.Χ.”.

● και οι παραγωγές που ξεχώρισαν φέτος για Grand Prize ALiEN και εξέπληξαν το κοινό με 1236 ψήφους τού κοινού “Σαν Μία Κατάθεση Ψυχής” των Δημητρίου Γαϊτάνη και Λεονάρντο Θίμο, με 1080 ψήφους “Ένα Αφιέρωμα του Λεονάρντο Θίμο στην Ρένα Βλαχοπούλου” του Λεονάρντο Θίμο και 873 ψήφους του κοινού για την διεθνή Ελληνική σειρά “2020 Μ.Χ.” των Δημητρίου Γαϊτάνη και Λεονάρντο Θίμο.

-Το Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Βιντεοταινιών στο YouTube Δημιουργήθηκε το 2013 από τον Ανέστη Δαλέζη και τον Λεονάρντο Θίμο στο Ηράκλειο Κρήτης υπό την Αιγίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη και φέτος ο θεσμός συμπληρώνει 8 χρόνια διαδικτυακής παρουσίας. Η ALiEN PiCTURES STUDiO των Ελένη Αναγνωστοπούλου, Σπύρου Γκόζη, Λεονάρντο Θίμο και Αντώνη Μεραμβελιωτάκη αποφάσισε με την βοήθεια του αδερφού του Λεονάρντο Θίμο, της Cries Entertainment, Κριστιάνι Θίμο, να δοθούν και φέτος τα βραβεία εις μνήμην του Δασκάλου και Προέδρου μας Νικόλα Γιαννέα.

Κατηγορίες:

  1. Βραβείο Κοινού
  2. Βραβείο Καλύτερου τραγουδιού
  3. Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας
  4. Βραβείο ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΑΛΕΖΗΣ για το Καλύτερο Μοντάζ
  5. Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου
  6. Βραβείο Ερμηνείας
  7. Βραβείο NICK YIANNEAS για καλύτερα Εφέ (Εις Μνήμην)
  8. GRAND PRIZE ALiEN ? για την Καλύτερη Παραγωγή της Χρόνιας.

***Συμμετοχές 2020:

  1. “Α.Μ.Ε.Α. Ακόμη Μία Ελπίδα Αλίκη” (ακτιβιστική ταινία μικρού μήκους 2019) των Ελένη Αναγνωστοπούλου και Λεονάρντο Θίμο.
  2. “ΠΑΡΑΛΙΑ Challenge!! Αποκομιδή Σκουπιδιών στην παραλία του Σχοινιά” (ακτιβιστική ταινία μικρού μήκους 2019) των Λεονάρντο Θίμο και Βασίλη Σαμαριτάκη.
  3. “Ένα Αφιέρωμα του Λεονάρντο Θίμο στην Ρένα Βλαχοπούλου” (ντοκιμαντέρ Αφιερώματος 2020) του Λεονάρντο Θίμο.
  4. “Κορονοϊός; Ε και;” (ταινία μικρού μήκους 2020) της Ελένης Αναγνωστοπούλου.
  5. “Με Χρώματα Νοσταλγίας” (ταινία μικρού μήκους 2020) των Ελένη Αναγνωστοπούλου και Λεονάρντο Θίμο.
  6. “2020 Μ.Χ.” (σειρά μικρού μήκους 2020) των Δημητρίου Γαϊτάνη και Λεονάρντο Θίμο.
  7. “Ιωνάς” (τραγούδι 2020) στίχοι: Ζωή Γκαϊδατζή, μουσική/ερμηνεία: Δημήτριος Γαϊτάνης.
  8. “Ακόμη σε Αγαπώ” (τραγούδι 2020) στίχοι: Γιώργος Μανάλης, μουσική, Ερμηνεία: Δημήτριος Γαϊτάνης.
  9. “Το Προσφυγκάκι” (τραγούδι 2020) στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Δημήτριος Γαϊτάνης.
  10. “Εθνική Οδός” (τραγούδι 2020) στίχοι: Ζωή Γκαϊδατζή, μουσική, Ερμηνεία: Δημήτριος Γαϊτάνης.
  11. “Killer” (τραγούδι 2020) στίχοι, μουσική, ερμηνεία: VerPhil
  12. “Ερωτευμένη Καρδιά” (τραγούδι 2020) στίχοι, μουσική, ερμηνεία: VerPhiL feat Rider Alone
  13. “Δέκα Χρόνια Αληθινό” (τραγούδι 2020) στίχοι, μουσική, ερμηνεία: VerPhil
  14. “Α.Μ.Ε.Α. (Ακόμη Μία Ελπίδα Αλίκη)” (τραγούδι 2020) στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Jimmios Jimmios
  15. “ΟΔΥΣΣΕΥΟΥΣΑ” (τραγούδι 2020) στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Jimmios Jimmios
  16. “Σαν Μία Κατάθεση Ψυχής” (τραγούδι 2020) στίχοι: John Olas και Δημήτριος Γαϊτάνης, Μουσική: Paras Bulani, ερμηνεία: Λεονάρντο Θίμο και Δημήτριος Γαϊτάνης.
  17. “ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΑΚΟΜΗ” (μουσικό βιντεοκλίπ 2020) ποίημα/αφήγηση: Λεονάρντο Θίμο, μουσική/σκηνοθεσία: Δημήτριος Γαϊτάνης.
  18. “Ναζλάμ και όπου βγει” (μουσικό βιντεοκλίπ 2019) στίχοι: Γιώργος Μανάλης. Μουσική, ερμηνεία Σκηνοθεσία: Δημήτριος Γαϊτάνης.
  19. “John Lignos Covers Crawling” (τραγούδι 2020) στίχοι: Ελένη Αναγνωστοπούλου και Γιάννης Λιγνός.
  20. “Νεοχώρι Project” (ντοκιμαντέρ 2020) του Δημητρίου Γαϊτάνη.

● Τιμητική διάκριση στον ράπερ τραγουδιστή ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΜΑΝΟ. (Για την συμμετοχή του στο Φεστιβάλ από το 2015 μέχρι σήμερα)

Τιμούμε την τέχνη και τον πολιτισμό κι επιβραβεύουμε τον κόπο των νέων Δημιουργών και τους ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και να συνεχίσουν τις δημιουργίες τους.

***Η Κινηματογραφική Λέσχη Παύλου Παρασχάκη με μια 13ετή πορεία στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού εντάχθηκε στον Κυβερνοχώρο του Διαδικτύου λόγω της πανδημίας COVID 19 και συνεχίζει την πορεία της On-line Διαδικτυακά, να υποστηρίζει τους νέους Δημιουργούς.

Το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη 30.9.2020.