Με εξαιρετική ανησυχία διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι το αστυνομικό τμήμα της οδού Αριστοτέλους θα μεταφερθεί στη Μοναστηρίου. Τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από τοπικές αρχές, οι οποίες γνωρίζουν εκτός από την μορφολογία της πόλης και τος συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της.Το κεντρο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τριτοκοσμική όψη με την εγκληματικότητα και την έλλειψη αστυνόμευσης στα ύψη. Πριν από λίγες μέρες στην Ροτόντα (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς) καυγάδισαν άγρια Αλγερινοί και Μαροκινοί με μαχαίρια. Φοβόμαστε πως θα βγούμε και πως θα γυρίσουμε στα σπίτια μας.
Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τρεις πλατείες από τις οποίες ξεκινάνε όλα τα προβλήματα, είναι η πλατεία της Ροτόντας, η πλατεία Ναυαρίνου και η πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Και οι τρεις πλατείες κατατάσσονται στα αξιοθέατα της πόλης και προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Η οδός Αριστοτέλους, κεντρικός αρχαιολογικός περίπατος τη πόλης, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Για αυτούς που γνωρίζουν την ρυμοτομία της πόλης, μένει όλο το κέντρο της από την Έκθεση ως την πλατεία Βαρδαρίου χωρίς αστυνομικό τμήμα. Εφόσον η μεταφορά του κρίνεται απαραίτητη, θα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο σημείο στο κέντρο της πόλης και για σωστή αστυνόμευση αλλά και για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αλγεινό αίσθημα πάντως έχουν οι κάτοικοι όσο αφορά την καθημερινότητα τους. Από το 1992 που παρουσιάστηκαν αυτά τα προβλήματα, δεν έχει υπάρξει ΚΑΜΙΑ απολύτως βελτίωση όσο αφορά την επίλυση τους. Είδα στην τηλεόραση τους Γάλλους να χαρακτηρίζουν την φλεγόμενη πτώση του βέλους της Notre Damme Σαν την πτώση της Γαλλίας. Ευτυχώς η Ακρόπολη και ο Λευκός Πύργος είναι στην θέση τους και εμείς έχουμε την ελπίδα η χώρα μας να γίνει μια χώρα Ευρωπαϊκή όπως και της αξίζει.
Κ.Α. Κάτοικος Οδού Χαλκέων (Από το 1955)
Υ.Γ. Επιτέλους πρέπει όλοι οι πολιτικοί να καταλάβουν ότι υπάρχει και μια Θεσσαλονίκη πάνω από την Εγνατία.