Χριστίνα Τζάνη: “σαν ύπαρξη με κυριεύει η αίσθηση του ανικανοποίητου”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Καλλιτέχνης γεννιέσαι αλλά στη πορεία γίνεσαι. Το ταλέντο στην αντίληψη μπορεί να περιοριστεί αν δεν εξελιχθείς αρχικά σαν άνθρωπος.

Ποια φράση σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

‘Όλα ή τίποτα’

Νιώθετε την έμπνευση πριν δημιουργήσετε;

Η έμπνευση είναι αποτέλεσμα παραγωγικότητας. Όσο περισσότερη δουλειά τόσες περισσότερες ιδέες, οπότε και ναι και όχι.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Σαν ύπαρξη με κυριεύει η αίσθηση του ανικανοποίητου. Στη τέχνη μου με ενδιαφέρει η ατέλεια της ανθρώπινης φύσης καθώς και το ταξίδι της αδιάκοπης πάλης με φαντασιακές εμμονές έως ότου επέλθει η ολοκλήρωση του.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Με ενδιαφέρει να ετοιμάσω μια νέα σειρά έργων με επιρροές από το πρόσφατο ταξίδι μου στη Κρήτη. Στο άμεσο μέλλον έχει προγραμματιστεί μια νέα ατομική έκθεση.

Βιογραφικό:

Η Χριστίνα Τζάνη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Από το 2010 μέχρι το 2015 σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και τον Θωμά Ζωγράφο.

Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντικότερες, την ατομική έκθεση “Forgotten Whispers” στην KH5 Gallery στη Ζυρίχη (2016), την ατομική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με τίτλο «Εξωδεκτική Ευαισθησία» (2016), “Τender Wounds” στη Gallery X στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας(2016) καθώς και στις ομαδικές “13 Hours” στη Last Rite Gallery στη Νέα Υόρκη, στη Biennial Castra στη γκαλερί Lokarjeva στη Σλοβενία, στο Fid Prize 7, Esä’s Grande Gallerie, στη Γαλλία, στην έβδομη Μπιενάλε των φοιτητών των Καλών Τεχνών της Ελλάδας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και στην Affordable art fair Milan (2018), στο Μιλάνο.

Πρόσφατα βραβεύτηκε από τους οργανισμούς Osten και WAVA με το βραβείο “Young Balkan Artist ”. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.