Χριστίνα Μακροπούλου: “Πιστεύω ότι τα έργα μου είναι περισσότερο συμβολικά και κρύβουν μέσα τους τη δική τους ιστορία”

“…Είναι πολύ δύσκολο να “κάνεις τέχνη” στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά σήμερα γίνονται σημαντικα βήματα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από να βλέπει… να εκφράζεται μέσα από την τέχνη”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη;

Από μικρό παιδί ζωγράφιζα, έτσι όταν ενηλικιώθηκα σπούδασα πάνω στη ζωγραφική και αργότερα συνδύασα τη ζωγραφική με την ψυχολογία παίρνοντας ειδικότητα πάνω στο ART THERAPY και στην παιγνιοθεραπεία. Παράλληλα σπουδάζω χαρακτική στο εργαστήριο της Ρένα Ανούση στη Νίκαια.

Σε ποιό ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας;

Πιστεύω ότι τα έργα μου είναι περισσότερο συμβολικά και κρύβουν μέσα τους τη δική τους ιστορία.

Απο που αντλείτε την έμπνευσή σας;

Από την ίδια μου την ζωή και αυτα που συμβαίνουν γύρω μου και επηρεάζουν όλους μας. Όπως για παράδειγμα ένα τροχαίο ατύχημα, ο κοροναϊός, ο πόλεμος, η φωτιά που καίει τα δάση, οι ανθρώπινες σχέσεις.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας;

Φυσικά, όλα λειτουργούν υποσυνείδητα και έχουν επηρεάσει το έργο μου, όπως ο Πικάσο ο Καντίνσκι, τα έντονα χρώματα του Βαν Γκογκ, αλλά και τα ψηφιδωτά, η ζωγραφική της Αρχαίας Ελλάδας, τα Φαγιούμ. Καθώς επίσης και πιο σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι όπως Γυζης, ο Μοραλης και ο Κώστας Σπυριουνης που είχα την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά και να μιλήσω για το έργο του. Και τέλος την χαράκτρια Ρένα Ανούση, η οποία μου ανοιξε καινούργιους ορίζοντες πανω στην τέχνη.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον έαυτο σας ως καλλιτέχνης;

Να αφήσω το στίγμα μου στην Ιστορία της τέχνης.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο Δημόσιο χώρο;

Δυστυχώς η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της… Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να “κάνεις τέχνη” στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά σήμερα γίνονται σημαντικα βήματα, ο κόσμος έχει ανάγκη από να βλέπει, να εκφράζεται μέσα από την τέχνη. Τον ηρεμει απο την τρέλα της καθημερινότητας.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να μπορέσω να επικοινωνήσω περισσότερο (μέσω της τέχνης μου) με τους ανθρώπους και να μεταφέρω τις γνώσεις μου στα μικρά παιδια!