“…Ο ρόλος της τέχνης στο δημόσιο χώρο “καλείται” αν όχι να περάσει κάποιο μήνυμα, σίγουρα να αλλάξει το εσωτερικό γκρίζο που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας”
Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την Τέχνη; Με την τέχνη συστηματικά ξεκίνησα να ασχολούμαι σε ηλικία περίπου 18 χρονών, συγκεκριμένα με το γκράφιτι στο οποίο με παρότρυναν φίλοι που ηταν ήδη στον χώρο, με αποτέλεσμα να συμμετάσχω σε ενα τοπικό φεστιβάλ στην βόρεια ελλάδα. Απο ‘κει και έπειτα με κέρδιζε όλο και περισσότερο αυτή η μαγεία της δημιουργίας, ξεκινώντας την τέχνη του tattoo λίγο αργότερα και στην συνέχεια την εισαγωγή μου στην καλών τεχνών.
Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Υπάρχει το ταλέντο, οπότε θεωρητικά γεννιέται κανείς, το οποίο φυσικά θα πρέπει να καλλιεργηθεί για να επιφέρει καρπούς διαφορετικά μένει άωρο.
Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν εντάσσω σε κάποιο κίνημα την δουλειά μου, στις μέρες μας πιστεύω προσπαθούμε να εξελίξουμε το έργο μέσω της σύγχρονης τέχνης καθώς και μέσα από τα ζητούμενα και τους προβληματισμούς που θέτει σε μας η σημερινή κοινωνία στην οποία ζούμε, χωρίς φυσικά να αναιρούνται τα θεμέλια απο παλαιότερες γενιές καλλιτεχνών, πάντα θα πρέπει να υπάρχει ο σεβασμός απέναντι τους.
Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Ένα μεγάλο μέρος σίγουρα απο τη δημιουργία σύντομων σκίτσων. Στην καθημερινότητά μου έμπνευση θεωρώ τη συνεχή τριβή και την εγρήγορση του καλλιτέχνη, για το ζητούμενο του μέσω του εικαστικού στοιχείου.
Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Σίγουρα υπάρχει ως ένα βαθμό επιρροή απο άλλους καλλιτέχνες, άλλωστε η σκυτάλη παραδίδεται πάντα απο χέρι σε χέρι και το έργο εξελίσσεται σε κάτι καινούργιο με άλλη έννοια.
Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η μεγαλύτερη πρόκληση ηταν να καταφέρω να να πραγματοποιήσω την πρόσκληση μου στην αμερική για την τέχνη του tattoo, το οποίο και έγινε. Την παρούσα χρονική περίοδο είναι η ολοκλήρωση της πτυχιακής μου.
Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Πέρα απο τις δύσκολες καταστάσεις που έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει η ελλάδα με την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να αποδέχεται την τέχνη και να πραγματοποεί συνεχώς εικαστικά δρώμενα, ίσως είναι και μονόδρομος διαφυγής για όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Ο ρόλος της στον δημόσιο χώρο αν όχι να περάσει κάποιο μήνυμα, σίγουρα να αλλάξει το εσωτερικό γκρίζο που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.
Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Υπάρχουν αρκετά πλάνα και όρεξη με ιδέες για το μέλλον, όσο γίνεται δυνατόν αν λάβει κανείς υπ’ όψην του τα τελευταία γεγονότα που μας έχουν κατακλύσει, σαν προτεραιότητα για το σύντομο μέλλον είναι η πραγματοποίηση έκθεσης για την πρόταση που μου έγινε πρόσφατα στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Βιογραφικό. Ο Χρήστος Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1983 στην Νυρεμβέργη της γερμανίας.
Απο την εφηβική ηλικία ξεκίνησε η ενασχόληση του με την μουσική και την ζωγραφική, ενώ λίγο αργότερα πιο συστηματικά με την τέχνη του γκράφιτι.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές πάνω σε προγραμματισμό Η/Υ στην θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα μάθαινε την τέχνη του tattoo,με την ολοκλήρωση αυτού του μέρους απο σεμηνάρια που πραγματοποιήθηκαν στο μόναχο της γερμανίας.
Στην συνέχεια το 2015 ξεκίνησε της σπουδές του στην Σχολή καλών τεχνών της φλώρινας, με καθηγητές τον Χάρη κοντοσφύρη και Θωμά ζωγράφο του 3ου εργαστηρίου,ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε ενα μεγάλο μέρος των εργαστηριακών μαθημάτων του όπως (γυψοτεχνία, χαρακτική, ψηφιδωτό, αγιογραφία, γλυπτική, μαρμαρογλυπτική και στο εργαστήριο ζωγραφικής με τον Πάνο χαραλάμπους) στην ανωτάτη σχολή καλών τεχνών, ζώντας και εργάζοντας στην αθήνα.
Τα μέσα που τον απασχολούν είναι κυρίως η ζωγραφική και η γλυπτική καθώς και ο σχεδιασμός 3D μέσο Η/Υ.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έχει συμμετάσχει στις παρακάτω ομαδικές εκθέσεις:
2018 WEDO Platforms Project, Contemporary art ΑΣΚΤ
2018 Exhibition “MINIATURES” Myro Gallery
2018 Exhibition “ΤΑ ΚΑΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΑΜΕ” Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
2018 Exhibition “Osten Biennale” Σκόπια
2019 Exhibition “Ανάδοχος” Trii Art Hub Gallery
2019 Platforms “Project” ΑΣΚΤ
2019 Exhibition “Art Diamonds Vol.1” Ίδρυμα Τζιχριτζή
2019 9η Biennale Φοιτητών ΑΣΚΤ