Φθινοπωρινός πεντανόστιμος φασουλοταβάς.
Υλικά για 4 – 6 μερίδες:
1 κιλό φασόλια γίγαντες
2 – 3 κρεμμύδια
2 – 3 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλερυ
2 – 3 φύλλα δάφνης
100 γρ πελτέ ντομάτας
Αλάτι πιπέρι ρίγανη κατά βούληση
100 γρ ελαιόλαδο
300 γρ λουκάνικο βοδινό καραμανλίδικο
Εκτέλεση:
Αποβραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες περίπου.
Έπειτα τα βράζουμε μαζί με τα λαχανικά για 40 – 50 λεπτά.
Μόλις βράσουν αφαιρούμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Στα υπόλοιπα λαχανικά, αφού τα περάσουμε από το μούλτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στα φασόλια και τα βάζουμε στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα μέχρι να χυλώσουν.
Κατόπιν κόβουμε το λουκάνικο σε ζαράκια και το σωτάρουμε ελαφρά.
Μόλις είναι έτοιμο το προσθέτουμε πάνω στα φασόλια και γαρνίρουμε με τη μους καυτερής φέτας*.
* “Μους καυτερής φέτας”
Σε ένα μούλτι χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν 2 ψημένες καυτερές πιπεριές, 150 γρ φέτα και 50 γρ κρέμα γάλακτος.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Για χορτοφαγική πρόταση αντί για λουκάνικο σερβίρετε με μπρουνουάζ λαχανικών σχάρας.