Όταν η τέχνη του θεάτρου συναντά την ψυχολογία, τότε ένα δημιουργικό θεατρικό παιχνίδι ξεκινά με έμπνευση και φαντασία.
Στη Θεσσαλονίκη στις 11, 12 και 13 Ιουνίου. Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βραδύ η Δρ. Χάρης Καρνέζη θα εκπαιδεύσει συμμετέχοντες στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα.
Στους χώρους της ΑΜΚΕ Αυτισμός Έκφραση Δημιουργικότητα. Στην Χριστού Πίψου 16 στη Θεσσαλονίκη.
Στο χώρο αυτό βρίσκονται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του οργανισμού μας. Απευθυνόμαστε σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, με ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) και γενικά σε παιδιά που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και επικοινωνιακές δυσκολίες.
Στόχος του οργανισμού μας είναι η εκπαίδευση παιδιών και εφήβων, ώστε να αποκτήσουν γνώση και αγωγή σε βασικά για τη ζωή τους θέματα. Για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τους και να επιτύχουμε τη μετάδοση της γνώσης αξιοποιούμε την τέχνη.
Τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη είναι τα εξής:
• Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα
• «Ιστορίες Μαγειρικής»
• Παίζω Κομμωτήριο
• Κουκλοθέατρο και ψυχοκινητική αυθόρμητη έκφραση
• Εργαστήρι Αφήγησης
• «Με ένα Μι και ένα Σι παίζω μουσική»
• Πηλός/Εικαστικά
• Aerial Yoga
• Χορός
• Υποστηρικτικές ομάδες γονέων
• Πρώιμη παρέμβαση μέσω τις τέχνης.
Για εμάς τα επικοινωνιακά θέματα είναι μια πρόκληση, ένα μαγικό ταξίδι με οδηγό το παιδί.
Ορισμένα παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν το νόημα κάποιον πραγμάτων καθώς και τι πρέπει να κάνουν, σε συγκεκριμένες κοινωνικές περιστάσεις!!
Μέσω τον βιωματικών εργαστήριών τα παιδιά σε πραγματικό χρόνο μαθαίνουν, κατανοούν και αλληλοεπιδρούν.
Η Δρ. Χάρις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και δούλεψε επαγγελματικά ως ηθοποιός για δέκα χρόνια. Πήρε Μάστερ (MA) στο «Θέατρο στην Εκπαίδευση» από το University of Central England στο Birmingham και έκανε διδακτορικό με υποτροφία στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Trinity College Dublin. Κατά τη διατριβή της μελέτησε τις ανάγκες των παιδιών με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ και σχεδίασε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο για τα παιδιά αυτά, το «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (ΓΣΔ) που συνδυάζει την τέχνη του θεάτρου με αρχές από γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπείες.
Για τη μελέτη της αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ιρλανδικό Κρατικό Συμβούλιο Ειδικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα της απονεμήθηκε και το μεταπτυχιακό βραβείο έρευνας του πανεπιστημίου του Δουβλίνου. Στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο Γυναίκα Επιστήμων της Χρονιάς, από τον όμιλο Λυμπέρη. Τα αποτελέσματα της μελέτης της παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια στην Ιρλανδία, την Αυστραλία και το Μεξικό. Επίσης τη μέθοδό της δίδαξε σε ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και δασκάλους ειδικής αγωγής σε Ιρλανδία, Αυστραλία, Αμερική και Ελλάδα. Έχει κάνει διαλέξεις και σεμινάρια στα πανεπιστήμια Newman College στο Birmingham της Αγγλίας και στο Trinity College Dublin της Ιρλανδίας, στο Νew York University των ΗΠΑ, ενώ έχει σταθερές συνεργασίες με ειδικά σχολεία τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ιρλανδία όπου εφαρμόζει το ΓΣΔ. Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει σε τακτική βάση με πάνω από 300 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού σε Ιρλανδία, Αυστραλία και Ελλάδα. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Autism Theatre Research Network.
Διεύθυνση : Χρίστου Πίψου 16
Τηλέφωνα : 6909521506 & 2314046837
Email : [email protected]