Τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων της Τέχνης

Μεγάλη η χαρά μας να εντάσσεται ο φίλος και εξαίρετος καλλιτέχνης, Χαρίτωνας  Παπαδόπουλος στο εικαστικό δυναμικό των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας της Τέχνης, αναλαμβάνοντας το τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων.

Ο Χαρίτωνας μιλώντας για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους εκπαιδευόμενους ενήλικες  του τμήματος ζωγραφικής, αναφέρει ότι θα ασχοληθούν με τις  βασικές αρχές του σχεδίου, του χρώματος και της σύνθεσης και με τη μεθοδολογική προσέγγιση  στη διαδικασία δημιουργίας ενός έργου τέχνης. Επίσης θα μιλήσουν για τις τεχνικές, τα υλικά και τα εργαλεία.

Θα προσεγγίσουν εικαστικά  καλλιτέχνες και κινήματα που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην ιστορία της τέχνης.

Τέλος από κοινού με το τμήμα θα γίνει επιλογή ενός θέματος, πάνω στο οποίο θα δουλέψουν όλη τη χρονιά, η οποία θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη έκθεση έργων των μαθητών.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην κατεύθυνση της Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας, εικαστικός. Έχει εργαστεί στο θέατρο ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος και φωτιστής.

Ασχολείται συστηματικά με τα εικαστικά τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και στο μουσείο της λίμνης Δοϊράνης.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 5  Οκτωβρίου 2023, 7.15 με 9.15 μ.μ..

Σεβόμενοι απόλυτα την εμπιστοσύνη σας αλλά και τη δημόσια υγεία, η Τέχνη επέλεξε, για τα τμήματα της ζωγραφικής, να εγκαταστήσει σύγχρονες συσκευές αποστείρωσης αέρα και επιφανειών, ώστε τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε μια υγειονομικά ασφαλή και αποστειρωμένη από βακτήρια, ιούς και μύκητες αίθουσα.

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα:  Από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και  Πέμπτη, 5  με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση [email protected]           

Σας περιμένουμε!