Στη μοναδική Νάξο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Έλληνα επιχειρηματία Χρύσανθου Πανά «Greek Islands» των πολυτελών εκδόσεων Assouline.
Στον κατάμεστο χώρο του εστιατορίου Tortuga, στην Πλάκα της Νάξου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο συγγραφέας Χρύσανθος Πανάς και η οικοδέσποινα και επιχειρηματίας του τουρισμού κ. Μαρία Πολυκρέτη, ξεδίπλωσαν στο κοινό τη συναρπαστική ιστορία του βιβλίου και την επιλογή να συμπεριληφθεί η Νάξος στην έκδοση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο πρέσβης της Βενεζουέλας Eduardo Massieu Paredes, ο Μητροπολίτη Σικάγου κ. κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος & ιδιοκτήτης του Ομίλου Naxian Hospitality κ. Γιάννης Μαργαρίτης, επιχειρηματίες, θεσμικοί παράγοντες και εκπρόσωποι του διεθνούς, αθηναϊκού και τοπικού τύπου.
Το ιστορικά τεκμηριωμένο και βραβευμένο από την UNESCO κείμενο του συγγραφέα που αποκαλύπτει τα καλά κρυμμένα μυστικά του Αιγαίου, οι εικόνες των ματιών της εμβληματικής φωτογράφου Κατερίνας Κατόπη-Λυκιαρδοπούλου και οι ασπρόμαυρες αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, δημιουργούν στον αναγνώστη όπου και εάν βρίσκεται στον κόσμο, την προσμονή να βουτήξει στα νερά των ελληνικών νησιών, να περπατήσει στα πλακόστρωτα καλντερίμια τους και να δοκιμάσει την αυθεντική τοπική τους κουζίνα.
Η Νάξος, ένα από τα νησιά που συναντά ο αναγνώστης στο βιβλίο, κατέχει ιδιαίτερη θέση καθώς αποτελεί ξεχωριστό βιώσιμο τουριστικό προορισμό αλλά και αγαπημένο νησί του συγγραφέα, στο οποίο θέλει πάντα να επιστρέφει.
Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η αναφορά στην κ. Ιουλία Πολυκρέτη που εμφανίζεται στις σελίδες του βιβλίου «Greek Islands» να φιλεύει τους αναγνώστες το απαραίτητο γλυκό του κουταλιού που βρίσκεται σε κάθε ναξιώτικο σπίτι και η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση. Στο πρόσωπό της εξάλλου σύμφωνα με τους ομιλητές, εκπροσωπούνται όλες οι γυναίκες των Κυκλάδων και τις Νάξου που δίνουν τη δική τους ταυτότητα, αγάπη και μεράκι σε όσα δημιουργούν με τα χέρια τους για την οικογένεια και τους επισκέπτες τους.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια τοπική γαστριμαργική εμπειρία που προσέφερε στους προσκεκλημένους του Ομίλου Naxian Hospitality, ο νέος και ταλαντούχος Ναξιώτης chef του Tortuga Γιάννης Οικονόμου, παντρεύοντας τοπικά υλικά και παραδοσιακές συνταγές, με ιδιαίτερες σύγχρονες τεχνικές, ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών ουρανίσκων.
Χορηγοί της βραδιάς ήταν οι: Γκαλερί Fish & Olive, Ζαχαροπλαστείο Aκταίον, τυροκομείο Πιτταράς, μέλι Μελισσουργός και λάδι Cycladi.
Τη διοργάνωση ανέλαβε η εταιρία Bespoke Communications.