Στις 23-31 Μαρτίου 2024 ο Σταύρος Δίτσιος θα παρουσιάσει κεραμικά του έργα, στη μαγευτική Φλωρεντία, την πόλη της Αναγέννησης.
Από την σειρά “Αnimals”, ο Σταύρος Δίτσιος θα εκθεσει για πρώτη φορά τα κεραμικά του, στην Γκαλερί Armando, via Ghibellina 105, Φλωρεντία, απο τις 23-31 Μαρτίου 2024.
Μέσα από την τέχνη της κεραμικής, προσπαθεί ο Σταύρος Δίτσιος να αποτυπώσει και να εκφράσει την ομορφιά, την ποικιλομορφία, την αξία και το μήνυμα των ζώων, καθώς και τη σχέση τους με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Λίγα λόγια για τον Σταύρο Δίτσιο
Ο Σταύρος Δίτσιος, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλίας από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Ανήσυχος και διερευνητικός, ασχολείται με άλλες πτυχές της τέχνης, όπως η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία σε θέατρα για κλασικό μπαλέτο και θεατρικές παραστάσεις. Ανακαλύπτει επίσης πτυχές του εαυτού του γράφοντας παιδικά παραμύθια. Ένα από τα πιο σημαντικά συγγραφικά του έργα, είναι ο Πλανήτης Γη “ Η Χρυσήλια και το Ρομπότ “ όπου δραματοποιήθηκε σε κλασικό μπαλέτο, στο Βασιλικό Θέατρο στην Θεσσαλονίκη.
Ο Σταύρος Δίτσιος είναι ζωγράφος διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Λος Άντζελες, Λονδίνο, Μάτζεστερ, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Λεόν, Βερολίνο, Παρίσι, Μόντε Κάρλο, Πράγα, Ζυρίχη, Βιέννη, Τσουγκ, Geoje, Μιλάνο, Φλωρεντία, Μάντοβα, Τορίνο, Βενετία, Σικελία, Λάρνακα, σε Μουσεία και ιστορικές τοποθεσίες, όπως το Palazzo Della Cancelleria Βατικανό στη Ρώμη, όπου έχει λάβει διεθνές βραβείο.
Επιπλέον, έχει εκθέσει στο Μουσείο Τέχνης και Επιστήμης, στο Μιλάνο, στο παλάτι του Μποργκέζε, στη Φλωρεντία, στο Topic salon στην Πράγα στο Raum Salmgasse στη Βιέννη στο Μουσείο Francesco Gonzanga στη Μάντοβα κ.ά.
Έργα του Σταύρου Δίτσιου έχουν δημοπρατηθεί από οίκους Δημοπρασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στις Biennale του Λονδίνου, της Λάρνακας, Βενετία, Μιλάνου και τα Σκόπια.
Πίνακές του ανήκουν σε μόνιμες συλλογές ανά τον κόσμο, όπως στο Μουσείο Βορρέ, Αθήνα. Στο Yukyung Art Museum, Νότια Κορέα. Στο Μουσείο Luigi Bellini, Φλωρεντία, Ιταλία, στο Osten Museum of drawing, Σκόπια, στο Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, Κύπρος. Στην Πινακοθήκη Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλία, στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.
Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.