«Σημείο φυγής… γυναικεία υπόθεση…» Ισμήνη Μίχα – Άννα Τσαπάρα

Το σημείο φυγής… γίνεται γυναικεία υπόθεση και ταξιδεύει στη Σύρο, στην αρχόντισσα των Κυκλάδων που συνδυάζει τον κυκλαδίτικο χαρακτήρα με την νεοκλασική αρχιτεκτονική και τα θέλγητρα της ανατολής.

Η Τέχνη για την Ισμήνη Μίχα και την Άννα Τσαπάρα λειτουργεί λυτρωτικά, δημιουργεί συνειρμούς, συνδυάζει αριστοτεχνικά την ομορφιά με την αρμονία και δίνει στον άνθρωπο μια άλλη προοπτική, διευρύνοντας τους ορίζοντες του νου και της ψυχής του.

Η Άννα Τσαπάρα συναρπάζεται από το απέραντο γαλάζιο και τα πλάσματα του βυθού που ελίσσονται μέσα σ αυτόν. Περιδιαβαίνει με τα πινέλα της, ανάμεσα στο φως και τις σκιές, χαράζοντας τα δικά της μονοπάτια.

Η Ισμήνη Μίχα θα γεμίσει χρώματα στο κύμα… με την γυναικεία παρουσία άλλοτε εμφανή και άλλοτε κρυμμένη. Γι’ αυτήν τα χρώματα δίνουν νόημα και ενδιαφέρον γύρω μας και δεν αναδεικνύουν μόνο την ομορφιά αλλά ανανεώνουν την διάθεση και βοηθούν τον άνθρωπο να διατηρήσει την ισορροπία μέσα του.

Το Ινστιτούτο Κυβέλη στηρίζει και καλωσορίζει δύο Ελληνίδες ζωγράφους που προβάλουν την Γυναικεία Υπόθεση με έναν μαγικό τρόπο.

Ταυτότητα έκθεσης:

«Σημείο φυγής… γυναικεία υπόθεση…

Εγκαίνια : Σάββατο 13/07 /2024 στις 20:00

Που: Αίθουσα ΕΜΜ. ΡΟΙΔΗ στην Σύρο.

Διάρκεια έκθεσης :13 έως 19 Ιουλίου 2024

Ωράριο λειτουργίας : 19 :30 – 22:30

Βιογραφικό Ισμήνης Μίχα

Η Ισμήνη Μίχα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Από παιδική ηλικία οι γονείς της βλέποντας την αγάπη της για την ζωγραφική, την στέλνουν σε διάφορες σχολές εκείνης της εποχής, ζωγραφικής και σχεδίου.

Αργότερα μελετάει την παγκόσμια ιστορία τέχνης, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στους μεγάλους δασκάλους της Αναγέννησης, με αποτέλεσμα οι δύο πρώτες ατομικές εκθέσεις της «Αναδρομή στην Αναγέννηση» το 1999 και «Από την Αναγέννηση ως σήμερα» το 2002. Την δεκαετία του 90 ασχολείται με την τοιχογραφία εικονογραφώντας ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, μεταξύ αυτών και την Παιδιατρική Κλινική της του νοσοκομείου της Βέροιας.

Έχει πάνω από δέκα ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε πολλές επιλεγμένες ομαδικές, biennale σε όλο τον κόσμο. Ιταλία, Σικελία, Αυστρία, Νέα Υόρκη, κ. α.

Το 2022 βραβεύεται από την biennale international d art στην Ιταλία.

Επίσης ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων με πρωτότυπες εικόνες.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, καθώς και σε Μουσεία, σ όλο τον κόσμο.

Βιογραφικό Άννας Τσαπάρα

Η Άννα Τσαπάρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα όπου σπούδασε διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Είχε μια δημιουργική πορεία βάζοντας τη φαντασία της να γεννά ταξίδια σε μαγικούς κόσμους εικόνων και χρωμάτων. Η αγάπη της για την ζωγραφική, την οδήγησε στην αναζήτηση ενός καταξιωμένου δασκάλου, του Ανδρέα Δεβετζή, ο οποίος αναγνώρισε και ξεδίπλωσε το ταλέντο της.

Το 2022 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στο βυθό και τη θάλασσα», στην γκαλερί Λέφα στο Ψυχικό.

Το 2024 παρουσίασε την έκθεση «Σημείο φυγής… στο κόκκινο. Στο χώρο Τέχνης Match point στην Αθήνα.

Επίσης συμμετείχε σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.