Ο εικαστικός καλλιτέχνης πρέπει να είναι ελεύθερος να δημιουργεί κατά την διανόηση, την κλίση, την κρίση και την διάθεση του. να μη δεσμεύεται ως προς τα Μέσα, τις Σχολές, κάθε είδους κατηγοριοποιήσεις, αλλά μόνο από την ικανότητα του να αποτυπώνει το είναι του σε κάθε μορφή που θεωρεί κατάλληλη για να την επικοινωνήσει με το κοινό που επιλέγει. Ο Herbert Read έγραφε παλιότερα: “Κάθε είδος τέχνης αποτελεί αυθεντική έκφραση ενός είδους πνευματικής προσωπικότητας … Ένας πραγματικός εκλεκτικισμός μπορεί και θα έπρεπε να απολαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις της δημιουργικότητας του ανθρώπου. Αν μπορούσαμε να φανταστούμε μια κοινωνία όπου το κάθε άτομο θα ήταν σε αναζήτηση της πορείας του αυτόνομα, παράγοντας με χαρά ότι θα επιθυμούσε να παράγει χωρίς παρεμβάσεις από τους γείτονες του, τότε, σε μια τέτοια κοινότητα, ο καλλιτέχνης κάθε είδους, θα εξέφραζε τον εαυτό του με εκείνο τον τρόπο που θα πίστευε πως είναι ο καταλληλότερος για τον ίδιο […] Το μέλλον της τέχνης εξαρτάται από την προσωπική ευτυχία”. Ας αγκαλιάσουμε το όραμα του
Η έκθεση στοχεύει να αναδείξει την ποικιλομορφία, το πολυεπίπεδο και το πολυ-απευθυντικό της σύγχρονης τέχνης όπως αυτή πρέπει να ορίζεται. Κάθε καλλιτέχνης έχει τον δικό του χώρο ή επιφάνεια στην έκθεση και τον διαχειρίζεται όπως νομίζει. Ο χώρος του γίνεται εργαστήριο, έκθεση, επιτόπια δημιουργία, performance, εισήγηση, σχόλιο ή σιωπή. Ενθαρρύνεται η συμμετοχή με πρωτότυπα έργα, ιδέες ή/και δράσεις στον χώρο, στα εγκαίνια αλλά και σε όλη την διάρκεια της έκθεσης, σε συνεννόηση με τον επιμελητή.
Τα έργα που θα υποβληθούν μπορούν να είναι ζωγραφική, χαρακτική, επιδαπέδιες ή επιτοίχιες κατασκευές, γλυπτική, φωτογραφία, ή και εγκαταστάσεις.
Ζητείται η υποβολή μέχρι 4 αντιπροσωπευτικών έργων, συνοπτικού βιογραφικού σε κείμενο, και μιας καλλιτεχνικής δήλωσης στην Ελληνική γλώσσα.