Πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής προς εικαστικούς καλλιτέχνες με κύριο μέσο έκφρασης την υδατογραφία (ακουαρέλλα) σε έκθεση με τίτλο “Χρώμα σε νερό 2: Βόρειες Αποχρώσεις”, απευθύνει ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο.
Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες ζητείται να υποβάλλουν 1-4 έργα τους διαστάσεων το ανώτερο μέχρι 38 Χ 56 εκατοστά (διαστάσεις χαρτιού του έργου, όχι της κορνίζας), με τα οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν, ένα βιογραφικό σημείωμα σε κείμενο και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, με αποστολή email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα “Χρώμα σε Νερό”.
Προθεσμία υποβολής: Τρίτη 20 Αυγούστου 2019.
Σημειώνει σε σχετικό σημείωμα που εξέδοσε προς τα ΜΜΕ ο κ. Πάρης Καπράλος, Επιμελητής της έκθεσης: “Κατόπιν της εξαιρετικής επιτυχίας έκθεσης με εαυτούς τους άξονες που πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα την περασμένη εκθεσιακή περίοδο, θα πραγματοποιήσουμε στην Θεσσαλονίκη μία έκθεση με θέμα την ανάδειξη της σύγχρονης υδατογραφίας μέσα από τα έργα ανερχόμενων Ελληνων δημιουργών. Πρόκειται για μία σκηνή εν πολλοίς υποτιμημένη στην χώρα μας. Εντούτοις, η νεότερη γενιά καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν ως κύριο μέσο την υδατογραφία, έχουν στα χέρια τους μια απαράμιλη σε αριθμό και σε εκφραστικό βάθος παλέτα τεχνοτροπιών, αλλά και υλικών, που, διεθνώς, αξιοποιούνται τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά από προηγούμενες γενιές Ελλήνων ζωγράφων.
Υδατοδιαλυτά μελάνια, σκόνες, μολύβια νερού, έρευνα σε ειδικά χαρτιά, και άλλα μέσα τόσο υδατοδιαλυτά /αποτύπωσης του έργου, ανανεώνουν και εμπλουτίζουν ανυπέρβλητα τις τεχνικές προσεγγίσεις στο μέσο, και αποδίδουν εξαιρετικές δυνατότητές σε έναν εμπνευσμένο δημιουργό, άρωντας παλιότερους περιορισμούς.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η τάχιστα αναπτυσόμενη σκηνή της υδατογραφίας στην Ελλάδα αναδεικνύει τώρα μια νέα γενιά καλλιτεχνών που θα λάμψουν τις επόμενες δεκαετίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έκθεση αυτή έχει στόχο να ανιχνεύσει και να αναδείξει τέτοιες προσεγγίσεις. Στην έκθεση προτιμάμε έργα που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του μέσου πέρα από τα “παραδοσιακά”και πολυπαιγμένα θέματα, ή, που εξυπηρετούν κάθε είδους θεματικής με δυναμικό, εντυπωσιακό τρόπο αναδεικνύοντας το ιδοσυγκρασιακά έργα εμπνευσμένης δημιουργικότητας. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός θέματος, τεχνοτροπίας, ή μέσου (αρκεί αυτό να είναι υδατοδιαλυτό ή επίσημα ανήκον στην κατηγορία της υδατογραφίας κατά τον διεθνή ορισμό της)“.