Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου , ώρα 12.00 στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ (φράγκων 6-8), σας καλούμε στην υπογραφή Σύμβασης για τη «Σύνταξη Μελετών υλοποίησης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα ΠΚΜ» μετά από διαγνωστική διαδικασία με ανάδοχη την Ένωση Οικονομικών Φορέων:
«ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ (δ.τ ΕΠΤΑ Α.Ε.) -ENVIROPLAN ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. (δ.τ. ENVIROPLAN Α.Ε.) – CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΑΕ) – ΣΥΝΘΕΣΗ & ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΕ Γ. ΑΛΜΠΑΝΗΣ-Ν. ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ & ΣΥΝ/ΤΕΣ ΑΡΧΙΤ/ΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ (δ.τ. ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΕ) – ENVIC ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ε.Π.Ε. (δ.τ. ENVIC Ε.Π.Ε.) – ΚΑΡΑΜΠΑΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΤΖΗΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ»
Η Κ.Μακεδονία ολοκληρώνει συνολικά τρία μεγάλα έργα για τη διαχείριση απορριμμάτων, τη Μ.Ε.Α (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) Σερρών η οποία υλοποιείται και θα είναι σε λειτουργία τον Απρίλη 2019, τη ΜΕΑ Ανατολικού Τομέα που τελειώνει η μελέτη για την υλοποίησή της στην Θέρμη και την ΜΕΑ Δυτικού Τομέα ΠΚΜ, της οποίας τη μελέτη υπογράφουμε. Έτσι ολοκληρώνεται ένας κύκλος έργων που αφενός προωθεί την κυκλική οικονομία, αφετέρου και κυρίως φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας λύση στο μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σύμφωνα με όλους τους εθνικούς και κοινοτικούς στόχους για τα απόβλητα και την κυκλική οικονομία με σκοπό να μην υπάρξει καμία μελλοντική επιβάρυνση από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά πρόστιμα-τέλη για μη ορθολογική διαχείριση.
Νοιώθω διπλά δικαιωμένος αρχικά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου οι 38 Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και για την μάχη που δώσαμε να γίνουν αυτά τα τρία εργοστάσια μεθοδικά και με απόλυτη ιεράρχηση τόσο των καθημερινών αναγκών εξυπηρέτησης του συνόλου της Περιφέρειας, όσο και σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.
Θέλω να σας εκφράσω όμως και τη βαθιά ικανοποίηση μου που για ακόμη μία φορά η Κεντρική Μακεδονία πρωτοπορεί και πρωτίστως συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κεντρική Μακεδονία με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη μας θα πρέπει να είναι το επίκεντρο της Τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλη την Νοτιανατολική Ευρώπη στο μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ήρθε η στιγμή που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι τα «σκουπίδια» μπορούν να γίνουν «σύμμαχος» του ανθρώπου και μέρος της επιβίωσής του στον πλανήτη γη, αν τα διαχειριστεί και αν όχι απλώς τα «θάβει».