(Για 20 – 30 τεμάχια)
Υλικά:
Για τη ζύμη:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ αλεύρι καλαμποκιού
1/2 πρέζα αλάτι
5 γρ μαγιά
150 γρ χλιαρό νερό
50 ml λάδι επιλογής σας
Για τη γέμιση:
500 γρ φέτα
200 γρ φρέσκο ανθότυρο
50 γρ κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγού
Λίγο πιπέρι
Λίγο δυόσμο
Για το σερβίρισμα:
150 γρ θυμαρίσιο μέλι “Σφακιανό Σαβιολάκης”
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μαγιά μαζί με το χλιαρό νερό για να δουλέψει για 10 – 15 λεπτά.
Στη συνέχεια σε ένα μίξερ βάζουμε το αλεύρι (και τα δύο), το αλάτι, το λάδι, το νερό με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα και ετοιμάζουμε την γέμιση για τα πιταράκια.
Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο σε πάχος 5 – 6 χιλιοστά περίπου και με τη βοήθεια ενός κουπ – πατ κόβουμε στρογγυλά τη ζύμη.
Γεμίζουμε με το μείγμα τυριών και κλείνουμε καλά γύρω – γύρω για να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε στους 180° C για 4 – 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως με το θυμαρίσιο μέλι.
Tip: Για την παραπάνω συνταγή:
Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης, 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 100 γρ αλεύρι καλαμποκιού.
Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με στραγγιστό γιαούρτι.
Εάν αποφεύγετε τα τηγανητά μπορείτε να αλείψετε τα πιταράκια με λάδι και κρόκο αυγού και να τα ψήσετε στο φούρνο.
Την ίδια ζύμη μπορείτε να την γεμίσετε με τα υλικά της αρεσκείας σας.
Δέσποινα Μαυρομάτη
Ιδρυτής εστιατορίων ΖΥΘΟΣ
fb / twitter / Instagram / despoinasway