«Ο μικρός Πρίγκιπας» στηρίζει το Κοινωνικό Έργο της Dreamteam

Για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ σε σκηνοθεσία Σπύρου Φώτη, θα στηρίξει το Κοινωνικό Έργο της Dreamteam για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, στην ομώνυμη παράσταση της 1ης Σεπτεμβρίου 2024 & ώρα 20:45 στο Θέατρο Βριλησσίων “Αλίκη Βουγιουκλάκη”!

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Τηλ επικοινωνίας : 69484510050 κος Φώτης Σπύρος & 6985015875 κος Πετρίδης Χρήστος

Η θεατρική Σκηνή του «Φώτη Σπύρου» και η μικτή συμπεριληπτική θεατρική ομάδα (συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία) TEN ARTS PRODUCTION θα παρουσιάσουν μετά την περιοδεία τους σε Ευρώπη και Αμερική και στην Ελλαδα σε επιλεγμένους χώρους και Φεστιβάλ την πιο επιτυχημένη διαδραστική παράσταση των τελευταίων 30 χρόνων στην Ελλάδα. Ένα διαχρονικό έργο, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!

«Τον Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Η περφόρμανς, είναι βασισμένη στην ιστορική αυστοσχεδιαστική παράσταση του θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», με μια «φρέσκια» επεξεργασία στο συμπεριληπτικό κείμενο από την συγγραφέα Τάνια Χαροκόπου. Στο έργο πρωταγωνιστούν ηθοποιοί με ιδιαίτερες ικανότητες.

Στόχος της παράστασης και της μικτής υποκριτικής συμπεριληπτικής προσέγγισης της, είναι να μεταδώσει στα παιδιά, αλλά και σε όσους την παρακολουθήσουν, την δύναμη και την αποφασιστικότητα που βρίσκει ο άνθρωπος (και ο καλλιτέχνης) για να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις αντιξοότητες, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις και τα κάθε είδους στερεότυπα, και έτσι ο θεατής να αποδεχτεί την οποιαδήποτε διαφορετικότητα.Βασικός δε στόχος, της ιστορίας της παράστασης, είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη και να επισημάνει πως δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων.

Ένα συναισθηματικό υπερθέαμα βασισμένο σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα. Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Πρέπει να σημειωθεί πως η εν λόγω παράσταση επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στα σχολικά βιβλία θεατρικής αγωγής της Τρίτης και Τετάρτης δημοτικού, για τα βαθυστόχαστα και διδακτικά μηνύματα που αφορούν τη ζωή και την ανθρώπινη συμπεριφορά από το επόμενο σχολικό έτος

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το μικρό Πρίγκιπα». 

Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι… ματαιόδοξοι, επιχειρηματίες, βασιλιάδες σταθμάρχες κ.α.

Η Παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία την αφήνει ελεύθερη συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του, για τη ζωή, την φιλιά, τον άνθρωπο τις ομορφιές της ζωής και που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Πράγματα χρήσιμα για πάντα και αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται παρά μόνο από ένα παιδί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΤΕΣΗΣ

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓH – ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ : ΤΑΝΙΑ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΚLΑΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ

ΣΚΗΝΙΚOΣ ΧΩΡΟΣ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: VAΛENTINΟ VAΛASIS

ΚΙΝΗΣΗ : ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΑRT DIRECTION: ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΑΡΙΕλΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΥΑ ΜΠΟΥΡΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΧΑΡΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ.

#dreamteam #litlleprince #giaenankaliteeokosmo #tenartproductions