Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την τέχνη και τι σας ενέπνευσε στη θεματολογία της συγκεκριμένης έκθεσης; Την τέχνη του trash art την γνωρίσαμε στο μεταπτυχιακό μας στο ΠΑΔΑ και την συμμετοχή μας στο καλλιτεχνικό του εργαστήρι με την δημιουργία ψηφιδωτών.
Με αφορμή τα φυσίγγια που μάζευε η Αγγελική από το βουνό, με στόχο σιγά, σιγά να το καθαρίσει και σε συνδυασμό με τις δημιουργικές μας σκέψεις αρχίσαμε να δημιουργούμε έργα / εκθέματα όπου το κύριο υλικό είναι χαλασμένα και πεταμένα αντικείμενα που αν δεν έπεφταν στα χέρια μας θα βρισκόντουσαν τη χωματερή.
Στην συγκεκριμένη έκθεση μας ενδιέφερε πολύ το θέμα, που είναι η γυναίκα. Θέλουμε να δείξουμε την αξία της κάθε γυναίκας μέσα από τη ντίβα Μαρία Κάλλας. Μια γυναίκα που δημιούργησε ερωτεύτηκε, πόνεσε και έμεινε στην ιστορία για το μουσικό της ταλέντο και την αξιοπρέπεια της.
Ποιά θεωρείτε ότι είναι η συνεισφορά της τέχνης στον Πολιτισμό; Όπως έχουμε δει με το πέρασμα του χρόνου κάθε μορφή τέχνης είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας. Για εμάς τέχνη και πολιτισμός είναι δύο έννοιες που η μια συμβαδίζει με την άλλην και οι δύο αυτές έννοιες θέλουν τον σεβασμό όλων μας.
Πως επηρεάζει η ενασχόληση με την τέχνη την καθημερινή σας ζωή; Έχει μπει ένας παραπάνω τόνος στη λέξη δημιουργία. Μια λέξη που και σαν πράξη μας αρέσει και μας εκφράζει πολύ.
Νομίζετε ότι η τέχνη έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις υφιστάμενες κοινωνικές συνθήκες; Η τέχνη όταν χρησιμοποιείται σωστά έχει μεγάλη δύναμη όχι μόνο στον τρόπο σκέψης μας αλλά και στην καθημερινότητά μας.
Ποιό ή ποιά καλλιτεχνικά κινήματα σας έχουν επηρεάσει περισσότερο στην καλλιτεχνική σας πορεία; Η ιστορία της τέχνης είναι ιστορία που μας γοητεύει περισσότερο, επειδή κάθε κομμάτι της ιστορίας γενικότερα, προβάλλεται μέσα από τη τέχνη. Έτσι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα συγκεκριμένο κίνημα πέρα από την trash art την οποία ασχολούμαστε. Αλλά σαν αγαπημένο ζωγράφο έχουμε τον Φρανθίσκο Γκόγια και τον Κώστα Τσόκλη.