Στίχοι: Γιώργος Σταυλιώτης
Το 2010 πρωτοτραγουδιέται η “Αγάπη” από την Μαρία Κρασοπούλου στο στούντιο.
Κυκλοφορεί το 2012 στον πολυσυλλεκτικό δίσκο του Γρηγόρη Πολύζου “Σε τόπους που δεν ξέρω” κι έτσι ο στίχος του Γιώργου Σταυλιώτη, ολοκληρωμένο τραγούδι πια, ανοίγει ρότα στον κόσμο.
Έντεκα χρόνια μετά, βρίσκουμε ξανά το τραγούδι αυτό που αγαπήθηκε μέσα στο χρόνο και διαφορετικοί όπως είμαστε πλέον κι εμείς, του δώσαμε νέα πνοή.
Με αυτή την επανεκτέλεση γιορτάζουμε τα 10+1 χρόνια μας στην ελληνική δισκογραφία, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση να συνεχίσουμε παρά τις αντιξοότητες. Πώς αλλιώς αφού το μεράκι και το όνειρο έχουν κοινό υλικό το πείσμα;
Την ενορχήστρωση του τραγουδιού υπογράφει ο Γρηγόρης Πολύζος ο οποίος έπαιξε πιάνο και πλήκτρα. Έπαιξαν ακόμα οι μουσικοί Άρης Χατζησταύρου στις κιθάρες, Σπύρος Μάζης στο μπάσο, Νίκος Παραουλάκης στο καβάλ και Μιχάλης Πορφύρης στο τσέλο.
Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Νίκο Κόλλια (Antart Studios) και το mastering από τον Νίκο Μέρμηγκα. Το video του τραγουδιού επιμελήθηκε ο Red Luma.
Λίγα λόγια για την Μαρία Κρασοπούλου
Η Μαρία Κρασοπούλου είναι τραγουδίστρια και στιχουργός. Ως ερμηνεύτρια έχει στο ενεργητικό της δισκογραφικές συμμετοχές στον δίσκο «Σε τόπους που δεν ξέρω» του Γρηγόρη Πολύζου σε παραγωγή Νίκου Ζούδιαρη και μαζί με τους Λάκη Χαλκιά, Φωτεινή Δάρρα, Απόστολο Ρίζο καθώς και μια έκδοση “Ο Αντώνης που έφερε τον ήλιο” με το ντουέτο “Γιατί μ’ αρέσει η ζωή” με τον Παντελή Θαλασσινό.
Στον προσωπικό της δίσκο με τίτλο “Αποστάσεις” μαζί με τον συνθέτη Γρηγόρη Πολύζο περιέχεται και μια συνεργασία με τον Κώστα Μακεδόνα στο τραγούδι “Ό,τι αγάπησες δεν είναι πια εκεί“.
Ως στιχουργός υπογράφει τραγούδια στον παραπάνω δίσκο και στην δισκογραφική δουλειά του Νίκου Σαμαρά με τίτλο “Αναμνήσεις Μάγισσες”.
Έχει βρεθεί επί σκηνής με εξαιρετικούς μουσικούς και επί πολλά έτη είναι μέλος του μουσικού σχήματος «Bit gia Bit».
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (“Ήχοι Αθόρυβοι” από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και “Το ύστερα του κόσμου” από τις εκδόσεις 24 Γράμματα).
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας με μεταπτυχιακό στα Νέα Ελληνικά.
Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Πολύζο
Ο Γρηγόρης Πολύζος ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική σε μικρή ηλικία. Έχει πάρει πτυχίο πιάνου και δίπλωμα σύνθεσης. Το 2018 τελειώνει το μεταπτυχιακό του στην σύνθεση, στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή του Ιωσήφ Παπαδάτο. Από το 2004 διδάσκει ανώτερα θεωρητικά και πιάνο.
Το 2010 γνωρίζεται με τον συνθέτη Νίκο Ζούδιαρη ο οποίος και αναλαμβάνει την παραγωγή του πρώτου του δίσκου ο οποίος κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης με τίτλο “Σε τόπους που δεν ξέρω“. Ερμηνευτές του δίσκου είναι ο Λάκης Χαλκιάς, η Φωτεινή Δάρρα, ο Απόστολος Ρίζος, η Μαρία Κρασοπούλου και ο Νίκος Ζούδιαρης.
Το 2016 εκδίδει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Αποστάσεις” με βασική ερμηνεύτρια την Μαρία Κρασοπούλου. Στον δίσκο συμμετέχει ο Κώστας Μακεδόνας .
Το 2019 εκδίδει τον τρίτο του προσωπικό δίσκο “Πολύχρωμες Ζακέτες” από την Μικρή Άρκτο με συνεργάτες την στιχουργό Αθηνά Σπανού και ερμηνεύτρια την Πολυξένη Καράκογλου.
Το 2021 υπογράφει την παραγωγή και την ενορχήστρωση του δίσκου του πρωτοεμφανιζόμενου Θοδωρή Τσάτσου με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα», στον οποίο παράλληλα υπογράφει και την μουσική σε 4 τραγούδια.
Το συνθετικό του έργο επεκτείνεται και στον τομέα της κλασικής μουσικής (κομμάτια για σόλο πιάνο, 2 κουαρτέτα εγχόρδων, 1 κουιντέτο χάλκινων πνευστών, “Wind” για μικρή ορχήστρα κ.α.).
Λίγα λόγια για τον Γιώργο Σταυλιώτη
Ο Γιώργος Σταυλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Πάντα τον γοήτευε ο στίχος και από μικρό παιδί άρχισε να γράφει τα δικά του τραγούδια. Το 2005 γνώρισε τον συνθέτη Γρηγόρη Πολύζο και δημιουργήθηκαν τα πρώτα του ολοκληρωμένα τραγούδια. Στη συνέχεια συνεργάστηκε και με άλλους συνθέτες και τραγουδιστές και από τις συνεργασίες αυτές προέκυψαν πολλά τραγούδια ακόμα.
Το 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του Γρηγόρη Πολύζου με τίτλο «Σε τόπους που δεν ξέρω», στον οποίο συμπεριλήφθηκαν 3 τραγούδια με δικούς του στίχους, σε μουσική Γρηγόρη Πολύζου και παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη. Η“Αγάπη” και το “Στην τρέλα” ερμηνεύτηκαν στο δίσκο από τη Μαρία Κρασοπούλου, ενώ το “Ακατοίκητο νησί” το ερμήνευσαν από κοινού η Μαρία Κρασοπούλου και ο παραγωγός του δίσκου Νίκος Ζούδιαρης.
Τα επόμενα χρόνια ο Γιώργος Σταυλιώτης παρακολουθεί αρκετά σεμινάρια Στιχουργικής και Δημιουργικής Γραφής με εισηγητές γνωστούς δημιουργούς και συνεχίζει να γράφει τραγούδια.