Η Νάγια Αντωνίου και ο Χριστόφορος Καρράς επιστρέφουν αυτόν τον Δεκέμβρη στον χώρο που έχουν αγαπήσει τα τελευταία χρόνια, στη σκηνή του FAUST Bar-Theatre-Arts.
Πάντα δημιουργικοί και καλλιτεχνικά δραστήριοι, αναδεικνύουν ένα προσωπικό συνθετικό και ερμηνευτικό ύφος. Οι ακουστικές εκτελέσεις σε indie alternative μονοπάτια των τραγουδιών τους και η πλαισίωση από αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης ελληνικής και ξένης σκηνής προσδίδουν ένα γεμάτο ένταση αποτέλεσμα στην σκηνική τους ερμηνεία. Παράλληλα, υπογράφουν σκηνοθετικά music clips, επενδύουν μουσικά τηλεοπτικά spots και συνθέτουν music jingles για ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με την κυκλοφορία του νέου κοινωνικού μηνύματος της Κιβωτού του Κόσμου, που προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες το οποίο υπογράφουν σκηνοθετικά και μουσικά με το τραγούδι τους «Μπορώ» και την κυκλοφορία του videoclip, κλείνει ένας κύκλος και ξεκινά ένας καινούργιος με την προετοιμασία νέου υλικού μέρος του οποίου θα ερμηνεύσουν πάντα με τον ιδιαίτερο ήχο τους!
Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή τους στην σκηνή του FAUST Bar-Theatre-Arts για μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση, τους ρωτήσαμε και μας απάντησαν:
Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεστε με ακουστικό σχήμα. Γιατί το προτιμάτε;
Καθώς εξελισσόμαστε και ωριμάζουμε ως μουσικοί και ως άνθρωποι αναζητούμε μια μουσική εκφραστικότητα που μόνο το ακουστικό σχήμα και ο φυσικός ήχος μπορούν να μας δώσουν. Οπότε, οι ακουστικές κιθάρες σε συνδυασμό με μια ντραμιστική προσέγγιση στο καχόν δίνουν ένα αποτέλεσμα που όχι μόνο μας καλύπτει αλλά είναι και διαχρονικό καθώς επίσης δίνεται το περιθώριο για την προσθήκη οποιουδήποτε άλλου οργάνου. Παρά την ακουστική μας υπόσταση, επί σκηνής βγάζουμε τον δυναμισμό, την ένταση και το πάθος που νιώθουμε για τη μουσική κι αυτή η αντίφαση μας γοητεύει.
Τι θέλετε να περάσετε μέσα από τη μουσική σας στον κόσμο;
Η μουσική μας συνοδεύει σε όλες τις στιγμές της ζωής μας. Είναι βίωμα. Για αυτόν τον λόγο θέλουμε ο καθένας μας κατ’ αρχάς να επικοινωνεί με τον εαυτό του και να εκφράζεται μέσω της μουσικής. Μόνο τότε η επικοινωνία με τον ακροατή μπορεί να είναι αληθινή και ουσιαστική. Μέσα από την μουσική μας και την καλλιτεχνική μας στάση εν γένει θέλουμε να επικοινωνούμε την αυθεντική έκφραση για τα βιώματά μας, τα μέρη που αγαπάμε, τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις και τα όνειρά μας. Ό,τι μας συγκινεί. Όταν αυτά κάνουν νόημα στο μυαλό του ακροατή και βρει πτυχές του εαυτού του μέσα στα τραγούδια μας, τότε εμείς βιώνουμε μια καλλιτεχνική πληρότητα.
Ποια είναι τα σχέδιά σας για μελλοντικά project;
Μετά την εμφάνισή μας στη σκηνή του Faust ετοιμαζόμαστε για δύο εμφανίσεις στην Κωνσταντινούπολη και ετοιμάζουμε καινούργιο υλικό για νέο δίσκο, μέρος του οποίου θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στο Faust.
Για ποιο από τα project σας είστε περισσότερο υπερήφανοι;
Για όλα τα projects έχουμε δουλέψει πολύ και τα έχουμε αγαπήσει εξίσου. Άλλο ήταν η αφορμή να ξεκινήσουμε, άλλο να πειραματιστούμε στη σκηνοθεσία και άλλο είχε πιο μουσικό και στιχουργικό ενδιαφέρον. Το «Μπορώ» όμως από τα δικά μας τραγούδια και το ″Μanidar“ από διασκευές, είναι αυτά που ξεχωρίζουμε. Το πρώτο, αφιερωμένο στο έργο της Κιβωτού του Κόσμου και στα παιδιά της, για τον σκοπό που δημιουργήθηκε και το δεύτερο, για τη δική μας προσέγγιση στο κομμάτι αλλά και γιατί είναι γυρισμένο στην Κωνσταντινούπολη.
Είναι γνωστή η σχέση σας με την Κιβωτό του Κόσμου. Πώς προσφέρετε στην Κιβωτό και στα παιδιά;
Έχουμε συνθέσει το τραγούδι «Μπορώ» το οποίο τραγουδάμε μαζί με παιδιά της Κιβωτού και έχουμε σκηνοθετήσει τέσσερα τηλεοπτικά διαφημιστικά, προάγοντας έτσι την δουλεία που κάνει ο Πατέρας Αντώνιος και οι συνεργάτες του. Αγαπάμε πολύ την Κιβωτό και γνωρίζουμε το έργο που γίνεται εκεί. Το να γράψουμε ένα κομμάτι ή να σκηνοθετήσουμε τα τηλεοπτικά διαφημιστικά της είναι το ελάχιστο. Έχουμε συνδεθεί με τους ανθρώπους της και τα παιδιά της και πάντα θα είμαστε συνοδοιπόροι στο έργο της Κιβωτού.
Με ποιούς καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Νάγια: Με αρκετούς. Σίγουρα με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους Barabar ένα συγκρότημα της Τουρκίας.
Χριστόφορος: Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τους Active Member.
Ποιος γράφει μουσική και στίχους στα τραγούδια σας;
Γράφουμε και οι δύο στίχους και μουσική. Το αποτέλεσμα είναι η δουλειά και των δύο πάνω σε πρωτόλειες ιδέες του καθενός. Επίσης, είμαστε ανοιχτοί και σε προτάσεις των συνεργατών μας όπως το υπέροχο κομμάτι «Όλα Εκείνα» της Ναταλίας Καρδάση που έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά μας.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψει κανείς τη μουσική σας;
Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος τη μουσική μας και εμάς είναι να έρθει να μας ακούσει ζωντανά. Μπορεί επίσης να βρει υλικό μας στο κανάλι μας στο YouTube: http://boozofficialchannel
Τι κάνετε πάντα πριν από κάθε live;
Τρώμε! Και πριν και μετά!
Τι σχέση έχετε με την Τουρκία και πώς και η Νάγια ερμηνεύει τούρκικα τραγούδια;
Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την Πόλη και αγαπημένους ανθρώπους που ζουν εκεί, Ρωμιούς, Αρμένιους και Τούρκους. Όταν ακούσαμε το Manidar του Alex Tataryan, μας άρεσε πολύ και αποφασίσαμε να το διασκευάσουμε. Από τότε ξεκίνησε και μια μουσική σύνδεση με την Πόλη. Έχουμε εμφανιστεί στο παρελθόν εκεί και θα εμφανιστούμε και τον Μάρτη. Είναι μια εμπειρία που δεν μπορεί να περιγραφεί παρά μόνο να βιωθεί. Συν τοις άλλοις, η Νάγια ερμηνεύει σε επτά γλώσσες εκτός από τη μητρική της τα Ελληνικά, οπότε αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να τραγουδάμε και αγαπημένα τραγούδια από άλλες χώρες, πολιτισμούς και κουλτούρες.