Μαργαρίτα Ντονικιάν: «Η ζωγραφική είναι ο τρόποs έκφρασης του κρυμμένου μου εγώ»

“Βαθύτερος στόχος για εμένα ως αντιπρόεδρος της ART GENESIS είναι να μπορέσω μέσα από τα έργα των εικαστικών να αγγίξω την αισθητική των ανθρώπων και μέσω αυτών να με γνωρίσουν και να αγαπήσουν την τέχνη και τους καλλιτέχνες”

Τι είναι ζωγραφική για εσάς; Μια μορφή προσωπικής έκφρασης, ανάγκη για δημιουργία, ή κάτι άλλο; Η ζωγραφική είναι τρόποs έκφρασης του κρυμμένου μου εγώ. Μέσα από την ζωγραφική μπορώ να φτάσω στο αναπόφευκτο της φαντασίας μου.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτο σας ως εικαστικό; Θα τον χαρακτήριζα, εαν μπορούσα, ως άνθρωπο διψασμένο για γνώση και έκφραση. Μου αρέσει να δημιουργώ με στόχο να γίνομαι καλύτερη μέρα με τη μέρα. Εξάλλου εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός; Έμπνευση για εμένα αποτελεί το θαύμα της ζωής. Από μόνο του, άλλωστε σε αυτόν τον όμορφο τόπο που έχω την τύχη να ζώ, τα πάντα γύρω μου είναι πηγή έμπνευσης.

Με ποια προσωπικότητα της τέχνης θα θελατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Με τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι φυσικά! Θα ήθελα πολύ να διαλευκάνω το μυστήριο πεπλο σχετικά με το πιο πολυσυζητημένο έργο όλων των εποχών, το οποίο δεν είναι άλλο από την Μόνα Λίζα!

Με ποια αλλη μορφη τέχνης θα μπορούσατε να ασχοληθείτε εκτός της ζωγραφικής; Ό,τι εξάπτει την καλλιτεχνική μου φαντασία, αποτελεί κινητήριο έναυσμα στο να δημιουργήσω. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτήν την περίοδο εκφράζω τη δημιουργικότητά μου με χειροποίητες κούκλες μικτής τεχνικής.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ηταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε οτι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά; Με φαντάζομαι κάπου απομονωμένη, τέλη 19ου αιώνα, εκεί όπου ο διαφωτισμός, η τάξη και η λογική παραδίδουν τη σκυτάλη στο ρομαντισμό και την αναγέννηση.

Ποια εινα η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Μια σχέση αλληλένδετη, “παιδί” του δημιουργού, το έργο, εκφράζει το είναι παραβλέποντας το κενό φαίνεσθαι του ανθρώπου. Είναι οι λέξεις που δεν τόλμησε ποτέ να πεί, αποτυπωμένες σε έναν καμβά.

Ποια ειναι τα μελλοντικα σας σχεδια; Βαθύτερος στόχος για εμένα σαν αντιπρόεδρος της ART GENESIS είναι να μπορέσω μέσα από τα έργα των εικαστικών να αγγίξω την αισθητική των ανθρώπων και μέσω αυτών να με γνωρίσουν και να αγαπήσουν την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Στα μαθήματα ζωγραφικής που διδάσκω στόχος για εμένα είναι να αγαπήσουν την ζωγραφική και την τέχνη τα παιδιά. Ετοιμάζουμε πολλές δράσεις αυτήν την περίοδο 28/9/2024 έκθεση ζωγραφικής στην ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 39 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΤΟΝΙΚΙΑΝ ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ART GENESIS: Καλλιτεχνική διευθύντρια και υπεύθυνης επικοινωνίας της ART – GENESIS ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΤΟΝΙΚΙΑΝ

https://www.facebook.com/margarita.ntonikian?locale=el_GR..

mtabrokers.wixsite.com/art-gallery www.facebook.com/groups/mtabrokers?locale=el_GR