Η Τέχνη σήμερα στην Ελλάδα, τη χώρα του πολιτισμού, είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή. Διάφοροι φορείς ομάδες υποστηρίζουν και βοηθούν καλλιτέχνες να προωθηθούν, διοργανώνονται εκδηλώσεις που προβάλουν έργα τέχνης.
Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη;
Ασχολούμουν με την ζωγραφική από παλιά αλλά εντατικά είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι με την τέχνη πριν από 4 χρόνια όταν ξεκινήσει μαθήματα ζωγραφικής στον Κύπριο ζωγράφο Νικόλα Παναγή.
Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας;
Τα έργα μου θεωρώ ότι είναι ένας συνδυασμός από το Ρεύμα του ρεαλισμού και του Ιμπρεσιονισμού. Όταν δημιουργώ 1 πίνακα επιδιώκω να αποτυπώνω τα πραγματικά χαρακτηριστικά χωρίς κάποιες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις ή τα στοιχεία του εξωπραγματικού, και αυτό δίνει το κομμάτι του ρεαλισμού αλλά μου αρέσει να χρησιμοποιώ ζωντανά χρώματα, κυρίως με τη χρήση βασικών χρωμάτων θέλοντας να μεταφέρω την άμεση εντύπωση που προκαλεί η εικόνα, δίνοντας έτσι ένα στίγμα από Ιμπρεσιονισμό.
Από που αντλείτε την έμπνευσή σας;
Με εμπνέει η φύση, τα τοπία, οι όμορφες ή ξεχωριστές εικόνες, άτομα που αγαπώ ή θαυμάζω ή και τα δύο, οι ανθρώπινες σχέσεις, γενικά ό,τι έχει ψυχή. Έχω σχεδιάσει τοπία, άτομα της οικογένειας μου και άτομα που θαυμάζω. Τα τελευταία έργα μου αφορούν σκηνές από θέατρα ή ταινίες όπως την «Στέλλα με τα κόκκινα γάντια από τον Θεατρικό οργανισμό Κύπρο και τον Καπετάν Μιχάλη που ήταν ελληνική παραγωγή.
Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας;
Υπάρχουν 2 άλλοι καλλιτέχνες από 2 είδη Καλών Τεχνών που έχουν επηρεάσει το έργο μου. Ο ποιητής Αντώνης Γαβριήλ Παπά και ο ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ. Και οι δυο αυτοί καλλιτέχνες κατά την δική μου άποψη είναι ταλαντούχοι, έχουν διαμορφώσει ένα δικό τους προσωπικό ύφος, είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, τα αποτελέσματα των δουλειών τους είναι άρτια και σίγουρα έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου μέσα από την δουλειά τους, ακόμη κι αν αυτό έγινε μετά τον θάνατο του για τον Βίνσεντ βαν Γκογκ.
Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης;
Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω θέσει στον εαυτό μου είναι να μην παρατήσω ποτέ την ζωγραφική και την συνεχή μάθηση της τέχνης ακόμη κι αν οι συνθήκες και τα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά.
Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο;
Η Τέχνη σήμερα στην Ελλάδα την χώρα του πολιτισμού είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή. Διάφοροι φορείς ομάδες υποστηρίζουν και βοηθούν καλλιτέχνες να προωθηθούν, διοργανώνονται εκδηλώσεις που προβάλουν έργα τέχνης. Η τέχνη όχι μόνο τώρα αλλά από παλιά έπαιζε σημαντικό ρόλο στον δημόσιο χώρο, πόσοι ζωγράφοι έχουν μεταφέρει μηνύματα τους π.χ. μέσα από τους πίνακες τους; Πόσους χώρους έχουν ομορφύνει πίνακες ή ζωραγιές;
Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να συνεχίζω να μαθαίνω τεχνικές, να μαθαίνω την ιστορία της τέχνης και να συνεχίσω να δημιουργώ έργα και να εκφράζομαι μέσα από αυτά, να συμμετέχω σε ομαδικές εκθέσεις και ποιος ξέρει ίσως να κάνω και 1 δική μου προσωπική έκθεση.