Κ. Μαριδάκης: “Ιερουσαλήμ. Παγκόσμια πνευματική κοιτίδα Ειρήνης, θρησκευτικής καταλλαγής και ενότητας“
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΜΕΣΗ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ
Η προσφορά του κ. Μαριδάκη ως γνωστών στη διεθνή κοινότητα είναι σπουδαία με παγκόσμια αναγνώριση, πάντα επί το έργον και στην κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς, των υψηλών ιδανικών, ενότητας και συνοχής ολων των εθνών.
Ο Οικουμενικός Έλληνας Κυριάκος Μαριδάκης Αν. Πρέσβης και διπλωμάτης διεθνών σχέσεων του Παγκόσμιου οργανισμού πολιτιστικής διπλωματίας, Εθνικος Πρόεδρος του Ambassador Club, Μελος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες Σαλαμίνα, στην ομιλία του στη ΛΑΕΔ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και κοπή της βασιλόπιτας το ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎ, έστειλε ενα παγκόσμιο μήνυμα Ειρήνης και Ενότητας ενισχύοντας την θέση της εξωτερικής πολιτικής της χωρας μας, καταχειροκροτούμενος από όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους, Πρεσβείς, εκπροσώπους του Α/ΓΕΕΘΑ, όλων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, του δικαστικού σώματος, της εισαγγελίας και διεθνών οργανισμών, αναφερόμενος στις αρχές αξίες και στόχους του Οργανισμού, ως διαπρύσιος κήρυκας των ανθρωπιστικών παρακαταθηκών και τη Δημοκρατίας τιμώντας την Μελίνα Μερκούρη, αφιερώνοντας τον τίτλο του στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στην επίτευξή του οράματός του ώστε η Αγία πνευματική οικουμενική πόλη της Ιερουσαλήμ να γίνει παγκόσμια πνευματική κοιτίδα ενότητας, ειρήνης και θρησκευτικής καταλλαγής.
Βίντεο:
Αξίζει να τονιστεί μετά την ομιλία του κ. Μαριδάκη ο Πρέσβης του κράτους του Ισραήλ κος Νόαμ Κάτς φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Κυριάκο Μαριδάκη αγκαλιάζοντας θερμά, αποκαλώντας τον “Πολύ καλο του φιλο” στην έναρξη της ομιλίας του.
Στο Χαιρετισμό που απεύθυνε ο Αν. Πρέσβης και Διπλωμάτης Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Διπλωματικού Σχηματισμού κ. Κυριάκος Μαριδάκης είπε ότι: ”Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να πρωταγωνιστή για τον πολιτισμό”.
Η τιμητική του θέση αποτελεί αποκρυστάλλωση και επιβράβευση των δραστηριοτήτων του στα πλαίσια των πολύχρονων διαχρονικών ανιδιοτελών προσπαθειών του απευθυνόμενος με εξαιρετική επιτυχία προς πολυάριθμους Αρχηγούς Κρατών και 62 και πλέον Διπλωματικών Αποστολών και Πρεσβειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα γεγονότα αυτά συνετέλεσαν στην εμπέδωση και παγκόσμια προβολή των αξιών και ιδεωδών του Ελληνικού Πολιτισμού, προωθώντας την παγκόσμια ειρήνη την αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ ως παγκόσμια πνευματική κοιτίδα ειρήνης και οικουμενικής θρησκευτικής καταλλαγής.
Ευγενικός σκοπός του ήταν και θα παραμείνει εφ’ όρου ζωής η δικαίωση των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν διαφυλάττοντας τις παρακαταθήκες, αξίες και αρχές ως κόρη οφθαλμού προς όφελος όλων των μελλοντικών επερχόμενων γενεών. Αγωνίζεται όπως ανέφερε για μία Ελλάδα υπερήφανη αντάξια της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο Διεθνής Οργανισμός της Πολιτιστικής Διπλωματίας να καταστεί θεματοφύλακας ενός νέου φωτεινού δρόμου αντάξιου των πανάρχαιων των προγονικών αξιών και παρακαταθηκών μιας Ελλάδας πρωταγωνιστή για την παγκόσμια ειρήνη, την αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση όλων των Εθνών.
Με αφορμή εν όψει των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος ζήτησε να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού και να πούμε ποτέ ξανά στην μισαλλοδοξία, στον αντισημιτισμό και την άμεση επιστροφή όλων των ομήρων στις οικογένειες τους διατηρώντας τη μνήμη ζωντανή. ”Το οφείλουμε όπως είπε, όχι μόνο σε αυτούς που χάθηκαν αλλά και στις νέες γενιές, που επιζητούν ένα πιο ειρηνικό και αλληλέγγυο μέλλον, δίκαιο, κοινωνικά ανθρώπινο δημοκρατικό ειρηνικό και ελπιδοφόρο”.
Η Α.Ε. κος Νόαμ Κάτς Πρέσβης του Ισραήλ αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους υψηλούς προσκεκλημένους και σε προσωπικό τόνο τον «Πολύ καλό μου φίλο Κυριάκο Μαριδάκη» τόνισε στον χαιρετισμό του, ότι: “Όλοι μας επιθυμούμε την Ειρήνη και τον πολιτισμό διότι αποτελούν για όλους του λαούς της γης μοναδικές αρχές και άξιες , αντανακλώντας τις ανθρωποκεντρικές υψηλές αξίες του πνεύματος και της Ιστορίας ως σύνδεσμος της κοινωνίας για την κοινωνία. Ο Πολιτισμός συμβάλει στην φιλία όλων των λαών και για τον σημερινό κόσμο είναι το ποιο ισχυρό εργαλείο ενάντια στο μίσος, τιμώντας την σημερινή παγκόσμια ημέρα της επετείου της μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος. Πιστεύουμε όπως ανέφερε για το 2024 ότι το Ισραήλ μαζί με όλα τα κράτη να χτίσουν μια Παγκόσμια Ειρήνη για μια καλύτερη και εποικοδομητική χρονιά”.