Η Chili Art Gallery έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο μεγάλο εικαστικό γεγονός της χρονιάς, την έκθεση του διεθνούς φήμης ζωγράφου Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου με τίτλο: «Δεν υπάρχει ιστορία, μόνον τα μυστικά των χρωμάτων»
Ο ακαδημαϊκός καθηγητής ιατρικής και ζωγράφος, Κώστας Σπυρόπουλος, θεωρείται εξέχουσα μορφή της pop art. Έχει κάνει δεκάδες ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες. Η ζωγραφική του έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο από την Ιταλία και την Αυστρία έως και της ΗΠΑ, το Βέλγιο, τον Καναδά και το Αζερμπαϊτζάν.
Επελέγη από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ιταλίας και συμπεριλήφθηκε στην έκδοση Rembrandt 2016 που έγινε με την συμπλήρωση 410 ετών από την γέννηση του Rembrandt (1606–2016) ως ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της διεθνούς σύγχρονης τέχνης.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 (ώρες 15:00 – 21:00) για λόγους αποφυγής συνωστισμού, ενώ ο χώρος τέχνης θα τηρήσει όλα τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας που επιβάλει η Πολιτεία. Η αίθουσα μπορεί να δεχτεί μέχρι 7 επισκέπτες συγχρόνως (πέραν των συντελεστών της). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021.
Σημειώνει η Δρ. Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός Τέχνης, για το έργο του Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου: «Ο παράλογος κόσμος μόνο αισθητικά μπορεί να αιτιολογηθεί» Σημειωματάρια, Άλμπερτ Καμύ.
Ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ένας εικαστικός με πλούσιο έργο, σταθερή παρουσία στο εξωτερικό, σε πολλές διεθνείς Biennale με βραβεύσεις και συμμετοχές σε Art Fairs, παρουσιάζει στο κοινό της Ελλάδας το έργο του σε αυτή την ατομική του έκθεση στην Chili Art Gallery. Συνεπής στις επιλογές έκφρασης που χρησιμοποιεί, συνθέτει την μαγεία της εικόνας που μας μαγνητίζει. Τοπία όσο και ανθρώπινες φιγούρες συνυπάρχουν παράλληλα με τον χρόνο και τον χώρο σε συνδυασμούς πρωτότυπους. Ο θεατής επικοινωνεί εύκολα, με μια αδιόρατη ένωση, με την οπτική του καλλιτέχνη, εφόσον εκείνος χρησιμοποιεί για να πλάσει τις αφηγήσεις του, συγκινησιακά φορτισμένα σύμβολα τοποθετημένα δίπλα σε αναγνωρίσιμα αντικείμενα της Ποπ κουλτούρας.
Οι ορίζοντες, τα αντικείμενα, οι ανθρώπινες φιγούρες συνθέτουν ισχυρά κοινωνικά σχόλια με τρόπο υπαινικτικό αλλά έντονα άμεσο, ενώ η σειρά με την οποία έχουν όλα τοποθετηθεί στις συνθέσεις του μόνο τυχαία δεν είναι. Σύμμαχος του κολορίστα ζωγράφου Σπυρόπουλου το ζωντανό χρώμα που αφενός εξυπηρετεί την αφηγηματική διαδικασία του πηγαίου αυτού καλλιτέχνη, αφετέρου με την καθαρή χρήση του διαμορφώνονται οι φόρμες και τα επίπεδα σχημάτων των εκάστοτε έργων.
Την ηρεμία των τοπίων του διαδέχονται η υπόνοια της φθοράς είτε της ψυχής είτε της ύλης, τα πάθη, η αδιαλλαξία της ανάγκης που ματαιώνει την όποια σύμβαση, η επιμονή της έλλειψης βαρύτητας και ισορροπίας στον χώρο του καμβά. Η αναζήτηση με αυτούς τους όρους δεν θα μπορούσε παρά να σηματοδοτήσει την μετάθεση των ορίων του ίδιου του καλλιτέχνη πρωταρχικά. Οι πινελιές του σταθερές, σίγουρες, κυρίως ξεκάθαρες μετατρέπουν το υπαινικτικό, σε γήινο και οικείο. Το ευχάριστο, προφανές και σαρκαστικό στοιχείο στα έργα του μας βγάζει από την υποτιθέμενη ζώνη ασφαλείας δημιουργώντας κραδασμούς, που τροφοδοτούν εικονολογικά, εννοιολογικά και συμβολικά οράματα κληροδότημα γνώσης και μνήμης του διαθλασμένου κόσμου.
Ο εικαστικός Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άνθρωπος με οξύτητα μυαλού, φυσική ευγένεια, ευαισθητοποιημένος στο σύγχρονο γίγνεσθαι, με φιλοσοφικές αναζητήσεις, χρησιμοποιεί το χρώμα στα έργα του, σαν παιχνίδισμα και εξωτερίκευση αθώου παιδιού. Έτσι συνδιαλέγεται με το κοινό και θέτει με τρόπο άμεσο και ειλικρινή τους προβληματισμούς του χωρίς να παίρνει καθαρή θέση, αφήνοντας στον δέκτη την ελευθερία να σκεφτεί αβίαστα και να αποφασίσει. Τα ετερόκλητα στοιχεία των συνθέσεών του αναδύονται από το ασταμάτητα τροφοδοτούμενο από τα διάφορα ερεθίσματα συναίσθημά του. Δρ. Μαράη Γεωργούση, π. Διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ιστορικός Τέχνης.
Σε καλλιτεχνική του δήλωση ο εικαστικός γράφει για την έκθεση «Δεν υπάρχει ιστορία, μόνον τα μυστικά των χρωμάτων» :
«Κάτω από την κληματαριά ρέμβαζα ώρες ατέλειωτες προσπαθώντας με κρυφές συλλαβές την ταυτότητά μου να αρθρώσω.
Και ανάγνωση γνώριζα και γραφή και μια φωνή μου είπε εύγε πολλά θα μάθεις αν στο ασήμαντο εμβαθύνεις.
Τα σκέλη μου γυμνά στον ήλιο, μπροστά από μια θάλασσα καταγάλανη. Ένα παιδί έπαιζε, η θάλασσα ήταν ο ωκεανός του αγνώστου. Η ιστορία μεθυσμένη μου κλείνει το αριστερό μάτι. Είναι πλασμένη για την ακρίβεια των γεγονότων όπως ο Όμηρος την καθόρισε. Το ουράνιο τόξο η πηγή των χρωμάτων.
Ερημιά γύρω μου, θέλω να της δώσω το δικό μου νόημα.
Ξεδιπλώνω εικόνες χρωματιστές, χρώματα πολλά μου προκαλούν συναισθήματα, πολλά, αμέτρητα.
Αυτή είναι η ζωή.
Το άγνωστο με τα συναισθήματα στέκονται μπροστά στα μάτια μου και μου ανοίγουν ένα παράθυρο. Την αλήθεια ψάχνω. Βλέπω την αντίδραση της σχετικότητας. Ε = m • c 2 .
Δεν υπάρχει βεβαιότητα. Μπορεί να βρίσκομαι παντού, εγώ και τα σημεία. Η τύχη αποφασίζει. Τα φωτόνια μπροστά μου έχουν διαφορετική συχνότητα εκπομπής. Βλέπω πολλά χρώματα, πολλές συχνότητες, γιατί έχω όραση. Δίχως υποδοχείς δεν βλέπω τίποτε. Ο κόσμος υπάρχει, γιατί ο φλοιός του εγκεφάλου μου μπορεί να διαβάσει τον μύθο του.
Τον μύθο του κόσμου του μικρού του μεγάλου. Οι πρωτόπλαστοι άσπροι σαν το γάλα. Κοπέλες πολλές και αεροπλάνα από πάνω. Η ακοή μου, ακοή των μακρινών ανέμων.
Το παραθυρόφυλλο ανοικτό, κόρες όμορφες στην ακρογιαλιά κόρες όμορφες στο αμφιθέατρο. Έχω έρωτα για όλες.
Να’μαι εγώ λοιπόν ο πλασμένος για τις κόρες της βροχής με τις πολύχρωμες ομπρέλες και τις κόρες τις πολύχρωμες μπροστά από την γαλάζια θάλασσα του καλοκαιριού.
Οι μορφές περιμένουν το πλοίο, το ταξίδι στον Ζέφυρο, υποσχόμενο πολλά υποσχόμενο τίποτα. Τα συναισθήματα είναι χρωματιστά. Το κίτρινο, το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε και το γαλάζιο. Ο λαιμός μου σφίγγεται. Μέσα μου ο φώσφορος, ο σίδηρος, το κάλιο, το ασβέστιο και το νάτριο, παλιά κατάλοιπα της μνήμης, βλέπουν ανθρώπους στον σταυρό μόνους με πλατιά μενεξεδένια φύλλα.
Ένα άσπρο εκκλησάκι περιτριγυρισμένο από κίτρινο φως.
Πολλοί κρατούν σημαίες και χαιρετούν χαρταετούς των παιδιών της αθωότητας.
Ο ζέφυρος μόνος και γω τα παλιά φιλιά απολαμβάνω.
Η Μοίρα των αθώων, αυτών που ψάχνουν στην άβυσσο την αλήθεια, είναι η δική μου μοίρα.
Τα χρώματα η συνεκτική ουσία των πραγμάτων.» ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σχετικά με την Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολλάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία μαζί με εφαρμογές σχεδιασμού και αισθητικής, που αφορούν σε λειτουργικά αντικείμενα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης , όπως κεραμικά, ύφασμα, κόσμημα, γυαλί, έπιπλο, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events. Ανακαλύψτε περισσότερα: https://chiliart.gr
Χορηγός Φωτογράφισης: Studio Kotsireas www.studiokotsireas.gr
Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15 Θησείο 11851, Αθήνα
ΜΕΤΡΟ M3 ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ / ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ Τρόλεϊ Νο 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,
Λεωφορεία ΟΑΣΑ 035, 049, 815 Στάση «Φωταέριο» Προαστιακός Π2, Π2Α, Π3Β
Τηλ. επικ, tel. nr, 210-7292564, 6936755550
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Website : http://www.kostas-spiropoulos.com
1952 : Γεννήθηκα στην Πάτρα
1970 : Μετά από εξετάσεις εισάγομαι στην Ιατρική Σχολή Αθηνών
1976 : Πτυχίο Ιατρικής
1980 : Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
1985 : Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Indiana University USA.
1985-1987 Σπουδές Ζωγραφικής στο Heron Art Institute του Ιndiana University USA
1989 : Παρακολούθηση των εργασιών της Πνευμονολογικής Κλινικής του Brompton Hospital του Λονδίνου
1990 : Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή τουΠαν/μίου Πατρών
2000-2008 : Αν. Καθηγητής (Ν. 407) στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο «Εικαστική Ανατομία».
2019 Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών.
Πιο κάτω αναφέρω ενδεικτικά ζωγράφους και ιστορικούς της τέχνης που έχουν ασχοληθεί με το έργο μου καθώς και κατάλογο ατομικών και ομαδικών εκθέσεων που έχω μέχρι τώρα πραγματοποιήσει. Σημειώνω επίσης ότι την προσωπογραφία μου παρουσιάζει η Ιταλική Ακαδημία Καλών Τεχνών σε ειδικό τόμο που περιέχει εκπροσώπους της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής, Έκδοση 2016, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 400 ετών από την γέννηση του Rembrant.
Είμαι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Αλέκος Φασιανός, Gabriella Hajkova (Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Διεθνούς Μπιενάλε Σχεδίου Πίλσεν), Χρύσανθος Χρήστου (Ακαδημαϊκός Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης), Στέλιος Λυδάκης (Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης), Barbara Angiolini (Ιστορικός της Τέχνης), Χάρης Καμπουρίδης (Ιστορικός της Τέχνης), Salvatore Autovino (Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης), Paolo Levi (Ιστορικός της Τέχνης), Αθηνά Σχοινά (Ιστορικός της Τέχνης), Γιώργος Παντής (Πρόεδρος Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Γιώργος Κατσάγγελος (Καθηγητής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.), Νίκος Ζίας (Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης), Roberto Chiavarini (Μέλος Ιταλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών), Πολυξένη Βελένη (Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού), Αγλαΐα Αρχοντίδου (Αρχαιολόγος, Επίτιμη Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού), Ruhangiz Heydorova (Ιστορικός της Τέχνης), Αντιγόνη Καψάλη (Ιστορικός της Τέχνης, Μουσείο Κατσίγρα), Ντόρα Ηλιοπούλου Ρόγκαν (Ιστορικός της Τέχνης), Γεωργία Γεωργοπούλου (Αρχαιολόγος MSc, Πολιτιστική Διαχείριση), Ξένια Καλδάρα (Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης), Γιάννης Μαρωνίτης (Πρόεδρος Τμήματος Πειραιώς και Νήσων UNESCO), Darie Dup (Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου), Cesar Campos (Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Καθολικού Πανεπιστημίου Λίμα, Περού), Zoran Jakimovski Fluc (Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Σκοπίων Κυρίλλου και Μεθοδίου),Θέμις Βελένη Δρ Ιστορικός της Τέχνης.
Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης σε Μουσεία εσωτερικού και Μουσεία εξωτερικού.
Τρεις μεγάλες εικαστικές κατασκευές μου κοσμούν τον κεντρικό δρόμο και τον περίβολο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Γκαλερί Ζυγός, Αθήνα: 2003,1994,1991,1988,1986
Γκαλερί Mediterranean, Μπρίντιζι, Ιταλία, 2001
Πινακοθήκη Ψυχάρη 36, Αθήνα 1994
Πύργος Μαρκέλλου, Αίγινα 1993
Γκαλερί Θόλος, Αθήνα 1992
Γκαλερί Αντήνωρ, Αθήνα 1983
Γκαλερί Άστορ, Αθήνα 1978
Γκαλερί Πολύεδρο, Πάτρα 2000
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, 2003
Αίθουσα Τέχνης «Έκφραση», Αθήνα 2004
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Αθήνα 2005
ΟΜΜΑ Gallery, Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 2005
Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Γενί Τζαμί, Θεσσαλονίκη 2006
Γκαλερί Mentana, Firenze,2007
Ερμοπόλεια Σύρος 2008, Δημοτική Πινακοθήκη
Γκαλερί Ίρις, Αθήνα 2008
Γκαλερί San Marino, San Marino 2009
Γκαλερί ΄Ιρις, Αθήνα 2010
Ίδρυμα Κακογιάννη 2012 Αθήνα
Γκαλερί Περί Τεχνών, Ιανουάριος, Αθήνα 2013
Ίδρυμα Κακογιάννη 2013 Αθήνα
Αναδρομική έκθεση, Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, 2014
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, Μύκονος, 2014
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης , 2015
Φετιχιέ Τζαμί, Ναύπακτος, 2015
Μουσείο της πόλεως των Αθηνών Δεκέμβριος 2015
Γκαλερί Θεώρημα, Βρυξέλλες – Βέλγιο, Φεβρουάριος 2016
Μουσείο Κατσίγρα Λάρισα, Δεκέμβριος 2016
Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Φεβρουάριος 2017
Μουσείο Δελφών, Σεπτέμβριος 2017
The Hellenic Centre Λονδίνο, Οκτώβριος 2017
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Δεκέμβριος 2017 (Μεταφορά της Έκθεσης από το The Hellenic Centre, Λονδίνο)
Γκαλερί Έψιλον Ιούλιος 2018, ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Κερκυραϊκή Πινακοθήκη Σεπτέμβριος 2018, Κέρκυρα
Γκαλερί Μορφή Νοέμβριος 2018, Λεμεσσός ΚΥΠΡΟΣ
Γκαλερί Click Art Δεκέμβριος 2018, Βρυξέλλες
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου Απρίλιος 2019 Πύργος
Art Hotel Grecotel Palace Αθήνα, Μάϊος 2019 Αθήνα
Πινακοθήκη Κυκλάδων, Σεπτέμβριος 2019 Ερμούπολη Σύρος
Κτίριο Παναγιωτόπουλου, Δεκέμβριος 2019 Αίγιο
Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Δεκέμβριος 2019 Κόρινθος
Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολη, Φεβρουάριος 2020
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Επέτειος 1821 +200 Ιούνιος 2021
διαδυκτιακή έκθεση www.kspiropoulosgallery.com
ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
Ομαδική Συνεργατών, Γκαλερί Ζυγός. Αθήνα 2000
Πάτρια Εδάφη, Πολύεδρο, Πάτρα 2000
Folio 93-94, Γκαλερί Ζυγός, Αθήνα 1994
Καλοκαίρι 92, Γκαλερί Ζυγός, Αθήνα 1992
Γκαλερί Κρεωνίδης, Αθήνα 1988
Γκαλερί Άστορ, Αθήνα 1980
Γκαλερί Υδροχόος, Αθήνα 1979
Γκαλερί Περί Τεχνών, Αθήνα 2004
Γκαλερί Atrion, Θεσσαλονίκη 2004
Γκαλερί Καρυάτιδες, Ιωάννινα 2004
Απόψεις της Αθήνας από σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους,
Μουσείο της πόλεως των Αθηνών, Αθήνα 2004
Απόψεις της Αθήνας από σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους,
Λευκωσία, Κύπρος 2005
Istanbul Art Fair, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 2005
3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, Χανιά, 2005
Έκθεση ζωγραφικής 5 καλλιτέχνες, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου 2005
V Διεθνής Μπιενάλε Σχεδίου Pilsen, Δημοκρατία Τσεχίας 2006
Intersalon AJV 2006, 10η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, Τσεχία
La Mostra Mercato d’Arte Contemporanea Φλωρεντία,
Ιταλία 2006
VI Διεθνής Μπιενάλε Σχεδίου Pilsen, Δημοκρατία Τσεχίας 2008
Γκαλερί Mentana Φλωρεντία 2007
Γκαλερί Mentana Φλωρεντία 2008 (Ιούνιος)
Γκαλερί Mentana Φλωρεντία 2008 (Σεπτέμβριος)
Γκαλερί Mentana Φλωρεντία 2008 (Δεκέμβριος)
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Κων/πολη 2009
Πανελλήνια Έκθεση του ΕΕΤΕ «Ανθρώπινη μορφή στην Τέχνη» Αθήνα 2009
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art Αθήνα 2010
Biennale Azolo Ιταλία 2010
Biennale Palermo Ιταλία 2013
Premio Arte Tavella Verona Italy 2013
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Gabala – Azerbaijan, 2015
The federation of Canadian artists, Διεθνής διαγωνισμός ζωγραφικής, Vancouver Καναδάς, Ιούνιος 2016
La spadarina, Διεθνής διαγωνισμός σύγχρονης ζωγραφικής, Piacenza Ιταλία, Αύγουστος 2016
Διεθνής Art Fair «Κύκλος του Λούβρου» Μουσείο Λούβρου, Παρίσι Γαλλία, Οκτώβριος 2016.
Διεθνής Βαλκανική έκθεση ζωγραφικής, «Οι Μύθοι του κόσμου», Stara Zagora (Βουλγαρία), Δεκέμβριος 2016.
Γκαλερί Myro Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2018.
Διεθνής Έκθεση Art Project, Νέα Υόρκη, Μάρτιος 2018.
Γκαλερί Time Of Art Αθήνα, Μάιος 2018.
Γκαλερί Time Of Art Αθήνα, Ιούλιος 2018.
Έκθεση ΕΕΤE Η Μεσόγειος, Δεκέμβριος 2018, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Γκαλερί 360 Φλωρεντία. Ιταλία Απρίλιος 2019.
Διεθνής Έκθεση Μεταμόρφωση, Gallery Karouzou Ζυρίχη, Ιούνιος 2019.
Διεθνής Έκθεση Art Basle, Βασιλεία Ελβετία Αύγουστος 2019
Έκθεση Γλυπτικής ΕΕΤΕ Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα Οκτώβριος 2019
Έκθεση Εlement-Environment-Energy Bιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Σαντορίνη2020
Έκθεση ξενοδοχείο Troulis Royal Collection Symmerize Ρέθυμνο Κρήτη
Διαδικτυακή εκθεση καλλιτεχνών Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων Πάτρα 2020
Διαδικτυακή έκθεση Πεδίο Πολέμου ή Θάλασσα Ειρήνης ΕΕΤΕ 2020
Έκθεση Γλυπτικής ΕΕΤΕ Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 2020
Έκθεση FLANEUR Περπατώντας Αθέατος στην Πόλη γκαλερί ARTE VISION Aθήνα 2020
Έκθεση η τέχνη του Πορτραίτου Γκαλερί Arte Vision AΘΗΝΑ 2020
Έκθεση Figura Gallery Art Zone Aπρίλιος 2021
Swiss Αrt Εxpo 2021Ζυρίχη Αύγουστος 2021
Διεθνής3rdInternational Maritime Biennale Marina Jurmala Latvia 2021
Βραβείο JURMALA CITY MUSEUM 2021
Διεθνής Biennale Φλωρεντίας Εternal Femining Iταλία Οκτώβριος 2021
Διεθνής Biennale Θήβας SPHINX Οκτώβριος 2021
Έκθεση Γλυπτικής του ΕΕΤΕ Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Σεπτέμβριος 2021
Έκθεση Ζωγραφικής του ΕΕΤΕ 200+περί Ελευθερίας Αγορά Αργύρη Πάτρα και Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών Σεπτέμβριος 2021
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ART FAIR
Istanbul Art Fair, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 2005
Intersalon AJV 2006, 10η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, Τσεχία
La Mostra Mercato d’Arte Contemporanea Φλωρεντία, Ιταλία 2006
5th Art Fair, 12 – 19 Φεβρουαρίου Innsbruk Austria 2009
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Κων/πολη 2009
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art Αθήνα 2010
Italy Gallery, Verona, Italy, 2013
Τέταρτη Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, Gabala – Azerbaijan, 2015
The federation of Canadian artists, Διεθνής διαγωνισμός ζωγραφικής, Vancouver Καναδάς, Ιούνιος 2016
La spadarina, Διεθνής διαγωνισμός σύγχρονης ζωγραφικής, Piacenza Ιταλία, Αύγουστος 2016
Διεθνής Art Fair «Κύκλος του Λούβρου» Μουσείο Λούβρου, Παρίσι Γαλλία, Οκτώβριος 2016.
Διεθνής Βαλκανική έκθεση ζωγραφικής, «Οι Μύθοι του κόσμου», Stara Zagora Βουλγαρία, Δεκέμβριος 2016.
Διεθνής Έκθεση Art Project, Νέα Υόρκη, Μάρτιος 2018
. Διεθνής Έκθεση Art Basle, Βασιλεία Ελβετία Αύγουστος 2019
-Διεθνής έκθεση Galleria Bruno Massa Παρίσι 2019
Διεθνής Έκθεση Ζωγραφικής Aiapi Visual Art Human Rights Women can save the world Ιταλία 2020
Διεθνής έκθεση Τrob Academy Italy 2021
Διεθνής έκθεση Art View Bruxelles 2021
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ BIENNALE
V Διεθνής Μπιενάλε Σχεδίου Pilsen, Δημοκρατία Τσεχίας 2006
VI Διεθνής Μπιενάλε Σχεδίου Pilsen, Δημοκρατία Τσεχίας 2008
Ι Διεθνής Biennale Azolo Ιταλία 2010
Ι Διεθνής Biennale Palermo Ιταλία 2013
Διεθνής3rd International Maritime Biennale Marina Jurmala 2021
ΒΡΑΒΕΙΟ JURMALA CITY MUSEUM Ιούλιος 2021
Διεθνής Βιεννάλε Θήβας SPHINX Οκτώβριος 2021
Mπιενάλε Φλωρεντίας Eternal Feminine Οκτώβριος 2021
Τα Ε.Λ.Τ.Α. έχουν εκδώσει τιμητικό τόμο που περιέχονται 49 γραμματόσημα με έργα του «καλλιτέχνη», «Οι περιπέτειες της ομορφιάς, μια αυτοαναφορά».
Τα Ε.Λ.Τ.Α. έχουν κυκλοφορήσει εικαστικές κατασκευές «δια χειρός του καλλιτέχνη».
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Βραβείο από την UNESCO, έτη 2017 και 2018 για το καλλιτεχνικό έργο.
Πρώτο βραβείο ως πρόσωπο της χρονιάς 2016 για την προσφορά στα γράμματα και τις τέχνες από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Έπαινος αρετής και σοφίας 2019 Πανεπιστήμιο Πατρών
Βραβείο Jurmala City Museum 2021 της Βiennale Λετονίας
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
– ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ μέσα από την ζωγραφική του Κώστα Σπυρόπουλου
Εκδόσεις Το Δόντι, Νοέμβριος 2013 Πάτρα
– Κώστας Σπυρόπουλος
Εικαστική Ανατομία έκδοση του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών
-Κωστας Σπυρόπουλος Ιωάννινα 2007
87 + 1 λόγοι που ζωγραφίζω
Kostas Spiropoulos
87 + 1 reasons why I paint
Εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ (Δίγλωσση Έκδοση)
Αθήνα Ιούλιος 2017
– Κώστας Β. Σπυρόπουλος
Η Αισθητική της Τέχνης και των Υποατομικών Σωματιδίων (Η Σχετικότητα της Όρασης)
Kostas V. Spiropoulos
The Aesthetics of Art and Subatomic Particles (The Relativity of Vision)
Εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ (Δίγλωσση Έκδοση)
Αθήνα Αύγουστος 2018
– Κώστας Σπυρόπουλος
Οι περιπέτειες της ομορφιάς, μια αναφορά
Kostas Spiropoulos
The adventures of Beauty a self report
Εκδόσεις Ελληνικών Ταχυδρομείων ΕΛΤΑ
Αθήνα 2004
– Κώστας Σπυρόπουλος
Σκέψου Ελεύθερα (Μην είσαι τακτοποιημένος)
Αλήθειες που ξέρεις, αλλά δεν γνωρίζεις
Εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ
Αθήνα Σεπτέμβριος 2019
– Κώστας Σπυρόπουλος
10 + χρήσιμα Μαθήματα Ζωγραφικής
Εκδόσεις Broken Hill, Copyright 2019
Αθήνα 2019
Eπίσης αναφέρω βιβλία μου που περιέχουν «ρέοντα» ποιητικά κείμενα.
1) Θερινή Αίγλη
Κείμενα : Αθηνά Σχοινά, Στέλιος Λυδάκης, Θεανώ Σοφικίτου, Αντώνης Σκιαθάς, Δημήτρης Παντελίδης. Εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, Δίγλωσση Έκδοση, Αθήνα 2000
2) Μια χρονική στιγμή
Κείμενα : Αλέκος Φασιανός, Χρύσανθος Χρήστου, Αθηνά Σχοινά, Παύλος Σκαλτσογιάννης. Εικόνες Κ. Σπυρόπουλος, Εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, Τρίγλωσση Έκδοση, Αθήνα 2004
3) Τα ιπτάμενα ποδήλατα της Ίριδος
Κείμενα : Κ. Σπυρόπουλος, Γιώργος Μανιώτης, Γιώργος Παντής. Εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, Δίγλωσση Έκδοση, Αθήνα 2006
4) Ταξίδι στο όνειρο και το χρώμα
Κείμενα : Χάρης Καμπουρίδης, Μαρία Σαββαρίκου, Barbara Angiolini, Κώστας Σπυρόπουλος. Εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, Τρίγλωσση Έκδοση, Αθήνα 2007
5) Το μαγικό ποδήλατο
Κείμενα : Χάρης Καμπουρίδης, Μαρία Σαββαρίκου, Barbara Angiolini, Κώστας Σπυρόπουλος. Εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, Τρίγλωσση Έκδοση, Αθήνα 2009
6) Οι απόψεις μου για τη ζωγραφική
Κείμενα : Κώστας Σπυρόπουλος, Gabriela Hajkova. Εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, Τρίγλωσση Έκδοση, Αθήνα 2010
7) «Αιέν Αριστεύειν… στο σύγχρονο αστικό τοπίο»
Κείμενα : Βασίλης Μιχαηλίδης Κύπριος, Κ. Σπυρόπουλος, Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν. Εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, Αθήνα 2011
8) Ανθρώπινες μορφές στο σύγχρονο αστικό τοπίο
Κείμενα : Ίρις Κρητικού, Κ. Σπυρόπουλος. Εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, Αθήνα 2011