Η Myro Gallery φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “CULTURAL BRIDGE: ARTISTIC DIALOGUE”

Ομαδική Έκθεση Expoart.40

Εγκαίνια: 19 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00

Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη

Διάρκεια Έκθεσης: 19 Σεπτεμβρίου – 28 Σεπτεμβρίου 2024

Η Myro Gallery με χαρά φιλοξενεί την ομαδική έκθεση CULTURAL BRIDGE: ARTISTIC DIALOGUE”, που παρουσιάζει η συλλογική ομάδα Expoart.40.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00, και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2024. Το διεθνές αυτό έργο διευθύνεται από τη Majlinda Kelmendi, με την Bora Kelmendi Beqiraj ως επιμελήτρια.

Το έργο υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς.

Σχετικά με την Expoart.40

Η Expoart.40 ξεκίνησε ως μέρος του διεθνούς έργου NET/NETWORK, που δημιουργήθηκε για να χτίσει πολιτιστικές γέφυρες ανάμεσα στο Κοσσυφοπέδιο και τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Από την ίδρυσή της το 2008, η πρωτοβουλία έχει αναδείξει ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες από το Κοσσυφοπέδιο και έχει προωθήσει τον πολιτιστικό διάλογο. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πρίστινας, η Expoart.40 έχει προσφέρει στους καλλιτέχνες πολύτιμες ευκαιρίες για διεθνή σύνδεση και καλλιτεχνικό διάλογο.

Κατά τα χρόνια λειτουργίας της, η Expoart.40 έχει οργανώσει πολλές εκθέσεις, αποτελώντας σημαντική πλατφόρμα για την καλλιτεχνική ανάπτυξη των καλλιτεχνών του Κοσσυφοπεδίου. Η τρέχουσα 12η έκθεση δίνει έμφαση στις συνδέσεις μεταξύ καταξιωμένων και νέων καλλιτεχνών, προωθώντας έναν ζωντανό πολιτιστικό διάλογο. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να προωθήσει τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό διάλογο και να αναδείξει τους καλλιτέχνες του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνές επίπεδο.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Argjira Pukaj, Blerina Xhelili, Emir Mehani , Enisa Abiti, Sadije Hoti, Fana Hasanaj, Majlind Stollaj, Fatjona Hajdari, Emine Dajaku, Teutë Bilalli, Besarta Cocaj, Valentina Bakija, Elvira Staiki, Blerina Xhelili, Dhurata Begolli, Elmedina Rrahmani, Daorsa Hyseni, Leona Hyseni, Fana Hasanaj, Bleranda Fejza, Algeta Shurdhaj, Ardit Berisha, Albin Shala, Endrita Ibishi, Donieta Haziri, Erion Kllokoqi, Besarta Hoxha, Gresa Gashi, Antika Veseli, Erleta Matoshi, Jon Rexhaj.

Majlinda Kelmendi – Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Η Majlinda Kelmendi (γ. 1966, Τίρανα, Αλβανία) είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη σύγχρονη καλλιτέχνης, γνωστή για τα πολυμέσα της, τα οποία ασχολούνται με κοινωνικοπολιτικά και ιστορικά θέματα. Οι εγκαταστάσεις, τα βίντεο, οι πίνακες, οι φωτογραφίες και οι περφόρμανς της αναδεικνύουν τις διαδικασίες μετασχηματισμού στα Βαλκάνια και πέρα από αυτά. Έχει εκθέσει έργα της παγκοσμίως και έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Βραβείου στο Global Art Contest (2024) και της Honorable Mention at the Art-Lounge2 “Touring the World” in Germany (2019). Ως ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Expoart.40, η Kelmendi έχει αποτελέσει καθοριστικό ρόλο στην πολιτιστική προβολή των καλλιτεχνών του Κοσσυφοπεδίου διεθνώς.

Bora Kelmendi Beqiraj – Επιμελήτρια

Η Bora Kelmendi Beqiraj (γ. 1994) είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινας, ειδικευμένη στην αρχιτεκτονική. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza” και έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά και αρχιτεκτονικά έργα. Η Bora είναι επίσης συνιδρύτρια του αρχιτεκτονικού γραφείου B17 Architects στην Πρίστινα και έχει επιμεληθεί πολυάριθμα έργα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό της έργο γεφυρώνει την αρχιτεκτονική, τον αστικό σχεδιασμό και την κοινωνική ευημερία.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr