Ο Βαγγέλης Μαχαίρας και ο Μπάμπης Βελισσάριος παρουσιάζουν την «Φαίδρα», ένα κορυφαίο αριστούργημα σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη ως έναν ακόμα προάγγελο ενός album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.
Το 2025 συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη γέννηση του παγκόσμιου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο Βαγγέλης Μαχαίρας ως παραγωγός και ενορχηστρωτής και ο Μπάμπης Βελισσάριος ως ερμηνευτής, επιλέγουν δέκα τραγούδια και ένα ορχηστρικό του μοναδικού συνθέτη με σκοπό να τιμήσουν την μνήμη του και με καθαρότητα στον ήχο, να μας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή.
Η «Φαίδρα» είναι το τρίτο τραγούδι που παρουσιάζεται από το album, μετά τα τραγούδια «Παράπονο» και «Χάθηκα». Κυκλοφορούν ψηφιακά από την Fm Records.
Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: ΕΔΩ
Στο τραγούδι «Φαίδρα» έπαιξαν οι μουσικοί:
Τάκης Βασιλείου: κρουστά
Γιάννης Πλαγιαννάκος: μπάσο
Νίκος Παπαναστασίου: ακορντεόν
Γιώργος Μάκρας: κλασική – ακουστική κιθάρα
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, μαντολίνο και ακουστική κιθάρα
Ηχογραφήσεις – μίξη – mastering: Βαγγέλης Μαχαίρας “Studio Room”.