Η Dreamteam ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, προωθεί στα media και στο κοινό (διαδικτυακά και με real time παρουσιάσεις) έργα Τέχνης που σκοπό έχουν να στηρίξουν έμπρακτα Φιλοζωικά Σωματεία και Εθελοντικές Ομάδες που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στα ζώα και συγκεκριμένα τους Strays’s Souls Χαλκίδας και τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Ελπίδα στο Μεσολόγγι.
Η δράση LOVE THE STRAYS V τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και στηρίζεται από πλειάδα εικαστικών καλλιτεχνών που προσφέρουν αγάπη μέσω της Τέχνης τους! Ας γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες καθώς και έργα τους.
Πιστεύετε πως η τέχνη μπορεί να σταθεί αρωγός σε κοινωνικά θέματα; Η τέχνη αφυπνίζει, η τέχνη είναι αυτή που θα θίξει, θα συσχετίσει, θα άρει συμβιβασμούς και προκαταλήψεις. Αφομοιώνει την πραγματικότητα και δίνει νέο πρίσμα, γεννάει καινή οπτική, περνάει μηνύματα.
Με αφορμή τη δράση “LOVE THE STRAYS DIGITAL” της DREAMTEAM στην οποία συμμετέχετε για την παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα μέσω των εφαρμοσμένων τεχνών, πώς πιστεύετε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ως κοινωνία έναν καλύτερο κόσμο για τα ζώα αυτά; Είναι υπέροχο που συμβαίνουν τέτοιες δράσεις για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος μέσω της Τέχνης, όπως το “Love the strays” της Dreamteam, καθώς και η γνωστή κινηματογραφική φιλοζωική ταινία “Re-action”, στην οποία ένας από τους βασικούς συντελεστές ήταν και ο πρόεδρος της Dreamteam κος Χρήστος Πετρίδης. Δυστυχώς η χώρα μας αριθμεί χιλιάδες αδέσποτα. Τα τελευταία χρόνια γίνονται κινήσεις από την πολιτεία, όπως για παράδειγμα η μέριμνα για ενημέρωση, τα προγράμματα στειρώσεων στους Δήμους και η πραγματοποίηση αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο. Υπάρχουν πάνω από 400 φιλοζωικές ομάδες, σωματεία και πλήθος εθελοντών που προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση με υιοθεσίες και στειρώσεις, μα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πως για τα αδέσποτα ζώα ευθυνόμαστε εμείς. Κανένα ζώο δεν επέλεξε να ζει στο δρόμο πεινασμένο, διψασμένο, φοβισμένο, άρρωστο με 2 χρόνια μέσο όρο ζωής. Από την στιγμή που ο άνθρωπος επενέβη στο φυσικό τους περιβάλλον χρειάζεται να πάρει και τις ανάλογες ευθύνες. Η κοινωνία δεν είναι παρά αντανάκλαση του ατόμου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το σπίτι, την οικογένεια, το σχολείο. Ας ξεκινήσουμε καλλιεργώντας περισσότερη ενσυναίσθηση. Είναι η βάση για έναν καλύτερο κόσμο.
Οι καλλιτέχνες ως πιο ευαισθητοποιημένοι θεωρητικά άνθρωποι, ποιες ηθικές “υποχρεώσεις” έχουν απέναντι στον κόσμο; Η Τέχνη αντλεί την έμπνευσή της από όλες τις πτυχές του υλικού, αλλά και του άυλου κόσμου. Από αυτή την άποψη λοιπόν, θεωρώ πως οι καλλιτέχνες είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, τόσο οι ρομαντικοί όσο και οι αμετάκλητα ρεαλιστές αντλούν από τα συναισθήματα τους. Η δημιουργία για να γεννηθεί πρέπει να ξεπεράσει την καθημερινότητα, ή αν όχι να την ξεπεράσει, να βρει την ομορφιά μέσα σε αυτή. Έτσι οι καλλιτέχνες επωμίζονται να θίξουν ό,τι δεν θίγεται, να τολμήσουν ότι δεν τολμάται, να ορθώσουν το ανάστημά τους μέσω της τέχνης και προσεγγίζοντας το κοινωνικό σώμα να αναγεννήσουν ηθικά τον άνθρωπο εκμαιεύοντας αξίες.
Μεγάλοι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες έχουν αφήσει παγκόσμια αποτυπώματα στην τέχνη με τα έργα τους, που απεικονίζουν ή συμπεριλαμβάνουν ζώα. Εσείς τι μήνυμα επιδιώκετε να αφήσετε μέσω της τέχνης σας; Με την τέχνη εκπληρώνω μία λειτουργική ανάγκη μου, νιώθω πως δημιουργώντας πολύχρωμους κόσμους λειαίνω την τραχύτητα της υλικής παρούσης πραγματικότητας. Για μένα το χρώμα είναι ένα ταξίδι στην χαρά, την αγάπη, τη ζωή. Αυτά προσδοκώ να επικοινωνήσω μέσα από τα έργα μου στον θεατή.
Βιογραφικό
Γεννημένη στην Αθήνα, μητέρα δύο παιδιών, από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τις τέχνες και τον εθελοντισμό. Οι αξίες του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς αποτέλεσαν τον οδηγό της για κάθε περαιτέρω βήμα. Η ζωγραφική αποτελεί το μείζον μέσο έκφρασής της μέσα από το οποίο εξωτερικεύει τα συναισθήματα, τα όνειρα, τις προσδοκίες, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της για ο,τι περιβάλλει την ανθρώπινη φύση. Έχει συνεισφέρει κατά το μείζονα τρόπο στην ίδρυση χώρων πολιτισμού στην Αθήνα, καθώς και αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος του πολιτιστικού – κοινωνικού φορέα Dreamteam ΚοινΣΕπ, του οποίου κοινωνικό έργο είναι η προσφορά χαράς στα παιδιά και η υποστήριξη του περιβάλλοντος και των ζώων. Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά της στα παιδιά με πολυαναπηρία και εγκεφαλική παράλυση του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος, καθώς και η προσφορά της στις φιλοζωικές ακτιβιστικές δράσεις τρίτων φορέων, αλλά και φορέων των οποίων είναι η ίδια συνδιοργανώτρια. Έργα της φιλοξενούνται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, γκαλερί και σε ιδιωτικές συλλογές.