Η Μαρία Νικολάου συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «Ταξίδι στο χρώμα» στην Πλάκα Μήλου

“Σκοπός μου είναι να δουλέψω σκληρά ώστε να βελτιώσω την τεχνική μου… Να δώσω μέσα από τα έργα μου στο θεατή ελπίδα, αισιοδοξία, ψυχική ηρεμία”

Συμμετέχετε στην εικαστική έκθεση στη Μήλο στις 8 Ιουλίου. Ποιά είναι τα συναισθήματά σας και τι σας συνδέει με το νησί; Με το άκουσμα Μήλος αμέσως μου έρχεται στο μυαλό το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου… Αυτό για εμένα είναι Τέχνη! Έτσι το έχω στο μυαλό μου σαν κυκλαδίτικο νησί της Τέχνης! Στενά δρομάκια, εκκλησίες, καφενεία, χρωματιστά παράθυρα, χρωματιστές πόρτες, ανεμόμυλοι, βουκαμβίλιες, έντονο γαλάζιο, ηφαιστειακό πέτρωμα. Όμορφες παραλίες, όμορφους ανθρώπους! Όλα αυτά τα χρώματα της Μήλου αποτυπώνονται πάνω στον καμβά μου χρόνια τώρα!! Κοινό στοιχείο μας είναι τα χρώματα της φύσης!

Πόσο “δένεται” ο καλλιτέχνης με το έργο του; Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο έργο σας; Πάνω στον καμβά μου αποτυπώνονται πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Ειναι η διάθεσή μου που με επηρεάζει συνήθως από διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας και πολλές φορες χωρίς δεύτερη σκέψη πιάνω πινέλο και χρώματα. Όλα τα έργα μου τα θεωρώ δικά μου παιδιά και δυσκολεύομαι να τα αποχωριστώ. Το κάθε ένα έχει την δική του ιστορία, το δικό του μήνυμα. Όλα είναι ξεχωριστά και αγαπημένα.

Για να ασχοληθεί κάποιος με την Τέχνη χρειάζεται να έχει ταλέντο; Οπωσδήποτε. Το να αποτυπώνεις με δημιουργικό τρόπο πάνω στον καμβά σου είναι  ταλέντο. Όμως… μπορείς να το καλλιεργήσεις πηγαίνοντας σε πανεπιστήμιο να παρακολουθήσεις τέχνη δίπλα σε καταξιωμένους εικαστικούς να πάρεις και ένα πτυχίο από μια ιδιωτική σχολή. Μπορείς όμως να το καλλιεργήσεις και μόνος μαζί με τον καμβά και τα χρώματα σου αν έχεις το πάθος την αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Αν καταφέρω να αγγίξω ανθρώπους γύρω μου να τους ενώσω με ένα πινέλο τότε ναι αυτό είναι το ταλέντο του καλλιτέχνη!!! 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και ποιοι οι φόβοι σας; Σκοπός μου είναι να δουλέψω σκληρά ώστε να βελτιώσω την τεχνική μου, να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους της Τέχνης μέσα από κοινές δράσεις και εκθέσεις. Να δώσω μέσα από τα έργα μου στο θεατή ελπίδα, αισιοδοξία, ψυχική ηρεμία!

Και κλείνω με αυτό: “Η Τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια” Πάμπλο Πικάσο.

Bio: Νικολάου Μαρία (Nikola Marie)

Γεννήθηκε στις Σέρρες, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και τώρα ζει και ζωγραφίζει στο Ναύπλιο. Έχοντας συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχοντας γνωρίσει την αποδοχή, προσεγγίζει τα θέματα της από μια οπτική γωνία καθαρά δική της που καθιστά το έργο της απόλυτα προσωπικό. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσω τον εαυτό μου,να αποτυπώσω το συναίσθημα μου. Ξεκίνησε από μολύβι πέρασε στο κάρβουνο στα ακρυλικά χρώματα όμως την κέρδισαν τα λάδια. Αγάπα τον Ιμπρεσιονισμό και τα έντονα χρώματα. Απο το 2006 έως το 2008 παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας στην Μαξιμιο Λέσχη Σερρών. Δάσκαλοι της είναι το μυαλό και η ψυχή της. Μελετώντας την ζωγραφική στην αρχαιότητα ανακάλυψε τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι της Τέχνης σε τοιχογραφίες, έργα ζωγραφικής, έργα γλυπτικής κ.α.

Συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις…

Σέρρες 2002 έως 2017 

Ναύπλιο 2018 έως 2023

Διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής με θέμα το παιδί στην Αυστρία.

Δήμος Τροιζηνίας Μέθανα 2022

Bibart Biennale Internationale d arte Bari Italy 2022 Β έκδοση βραβείου Σύγχρονης τέχνης Απουλία, Αθήνα Τρίκαλα Γιάννενα κ.α 

Οργάνωση επιμέλεια:
Η ομάδα της ArtMilos [email protected]
και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646
https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Εγκαίνια στις 08 Ιουλίου 2023. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου 2023

Μήλος: χρωματιστή, άγρια, ηλιοκαμένη, δαντελωτή και γεωλογικά στολισμένη. Το νησί της θεάς Αφροδίτης, της ομορφιάς και του έρωτα.

Η έκθεση θα γίνει στον πανέμορφο χώρο της ArtMilos. Η ArtMilos βρίσκεται στην Πλάκα, όπου ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια της, οδηγούνται οι επισκέπτες στο μοναδικό κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα.

Οργάνωση επιμέλεια: Η ομάδα της ArtMilos [email protected] και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646 https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr