Η Αντιγόνη Τζιόρα συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 7 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της εικαστικού δημιουργού ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΤΖΙΟΡΑ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

Η Αντιγόνη Τζιόρα έχει πάθος με την ανθρώπινη φιγούρα. Χρησιμοποιεί λάδια και ακρυλικά και η θεματογραφία της αναφέρεται κυρίως σε γυναικείες ονειρικές φιγούρες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του θεατή να τις εξερευνήσει. Ζωγραφίζει την θηλυκότητα της γυναίκας μακριά από τα στερεότυπα ενός καθαρού ρεαλισμού. Δίνει μορφές χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες και παράγει συναίσθημα με λίγα χρώματα και απλές πινελιές. Γίνεται εμφανές ότι στα έργα της δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί γιατί αυτό που την ενδιαφέρει είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκφραστικότητα του θέματος. Η δημιουργική της ενέργεια κυριαρχεί των υλικών γι αυτό και δεν διστάζει να πειραματίζεται με διαφορετικά υλικά και επιφάνειες όπως καμβάδες, χαρτιά, ξύλα μεταλλικά φύλλα, κάρβουνα, υφάσματα μελάνια κ.λ.π αποτυπώνοντας την προσωπικότητά της, τις σκέψεις και τα όνειρά της, εναποθέτοντας σε κάθε πινελιά την ψυχή της.
Η Αντιγόνη Τζιόρα εκφράζει στα έργα της τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η ίδια το πραγματικό ή το ιδεατό πρότυπο επιλέγοντας να ” ντύνει” τις φιγούρες της με δύναμη και ευαισθησία αισθησιασμό και αθωότητα!
Συμμετέχει στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πώ όλα στον Θεό!” με 2 έργα Ζωγραφικής. α) “Support Each Other” το έργο που κάθονται κάτω οι μπαλαρίνες .
Και β) “Thoughts Of The Dance” το κοριτσάκι με την δασκάλα-μαμά.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Αντιγόνη Τζιόρα

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Πάντα θαύμαζα τους καλλιτέχνες. Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω ζωγράφος. Με συναρπάζει η ιδέα ότι μπορείς πάνω σε έναν λευκό καμβά βάζοντας μερικές πινελιές να δημιουργήσεις κάτι απο το τίποτα. Η ζωγραφική σου δίνει την δυνατότητα να είσαι ελεύθερος, δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η φράση του Pablo Picasso «Ο σκοπός της τέχνης είναι να ξεπλένει τη σκόνη της καθημερινής ζωής από τις ψυχές μας» με εκφράζει απόλυτα.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Πρέπει να συνυπάρχουν και τα τρία σε αρμονία. Το ένα συμπληρώνει το άλλο .Στην πορεία όμως καταλαβαίνεις ότι το σημαντικότερο είναι η σκληρή δουλειά. Το ταλέντο δεν αρκεί. Πρέπει να δουλέψεις, να εξελιχθείς να πειραματιστείς. Δεν πρέπει να ησυχάζεις ότι έχεις το ταλέντο ή την έμπνευση. Το ταλέντο χωρίς δουλειά παραμένει ταλέντο, αλλά το ταλέντο με σκληρή δουλειά είναι που θα σε πάει ένα βήμα παραπέρα. Η αγάπη για την δουλειά σου η πίστη στον εαυτό σου.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Κάνουμε τέχνη για να λέμε ιστορίες. Μήνυμα σε ένα έργο τέχνης, μπορεί να είναι ένα πνευματικό μήνυμα, το μοναδικό στυλ του καλλιτέχνη τα χρώματα, ή η τεχνική του, αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που θα αιχμαλωτίσει το ευρύτερο κοινό και είναι το συναισθηματικό μήνυμα. Ως καλλιτέχνης πρέπει να βασιστώ στις εμπειρίες, τις εμπνεύσεις και τις φιλοδοξίες μου για να κρυπτογραφήσω τη δουλειά μου με μηνύματα που είναι σημαντικά για πολλούς ανθρώπους και εύκολα κατανοητά. Δείχνω τον εαυτό μου στην τέχνη μου. Ο σκοπός μου είναι να ξυπνήσω συναισθήματα στον θεατή. Να αγγίξω την ψυχή.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Σε σχέση με άλλες χώρες η Ελλάδα σε θέματα αναγνώρισης και υποστήριξης της τέχνης υπολείπεται. Τα προβλήματα είναι αρκετά. Ο τρόπος με τον οποίο η πολιτεία και η κοινωνία αντιμετωπίζουν τον καλλιτέχνη είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Ακόμα και ο τρόπος που ο ίδιος ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει τον εαυτό του. Η πλειοψηφία πλέον των καλλιτεχνών παρατάει εντελώς την τέχνη και ασχολείται με κάποιο άλλο επάγγελμα για να επιβιώσει. Πως θα τα βγάλεις πέρα σε μια ανύπαρκτη Ελληνική αγορά τέχνης; Δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Λίγοι θα τα καταφέρουν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αντιγόνη Τζιόρα γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα.
Η θεματογραφία της αναφέρεται στην ανθρώπινη φιγούρα, Στη ζωγραφική της χρησιμοποιεί ακρυλικά έχοντας όμως πειραματιστεί και χρησιμοποιήσει διάφορα υλικά και τεχνικές οι οποίες προσδίδουν μεγαλύτερη εκφραστικότητα στο θέμα όπως μελάνια ακουαρέλες και μεταλλικά φύλλα. Τα έργα της είναι κλασικά και συγχρόνως μοντέρνα. Οι ρομαντικές φιγούρες της αποπνέουν μια παράδοση και πρωτοτυπία. Η δουλειά της καταγράφει την κομψότητα και τη χάρη της γυναικείας φιγούρας με έναν αέρα απλότητας και εκλεπτυσμού.

Στη δουλειά της, βλέπουμε μια ισχυρή έκφραση δημιουργικής ενέργειας, την κυριαρχία των υλικών και τον τρόπο που τα συνδυάζει αβίαστα σε συνδυασμό με το συναίσθημα και το πάθος με το οποίο ζωγραφίζει δίνει στα έργα της ένα αίσθημα αυθορμητισμού και ζωντάνιας.

Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα.
Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr