Ζέρβας για συμβασιούχους: «Αλλά λέει ο δήμαρχος, αλλά λέει ο εντεταλμένος, αλλά λέει ο αντιδήμαρχος, αλλά λέει ο γενικός γραμματέας, αλλά λένε οι υπηρεσίες και κανείς δεν γνωρίζει πόσους εργαζόμενους έχει πραγματικά ανάγκη ο δήμος».
Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα διεξήχθη χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς εντός της αίθουσας το παρόν έδωσαν και οι συμβασιούχοι του Δήμου. Οι τοποθετήσεις του υποψήφιου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα έτυχαν θερμής αποδοχής και δεν ήταν λίγες οι φορές που καταχειροκροτήθηκε. Άλλωστε ήταν ο ίδιος ο κ. Ζέρβας που κατά το παρελθόν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων ακόμη και εντός δικαστικής αίθουσας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος αναλυτικά «από το 2011, είχαμε δηλώσει όλοι μέσα σε αυτή την αίθουσα ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που μπαίνουν στη διαδικασία δικαστικών διεκδικήσεων. Όλοι είμαστε δίπλα τους γιατί όλοι αυτοί είναι μέσα στο πλαίσιο των πάγιων και διαρκών αναγκών του δήμου. Επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν μονιμότητα». Για να συμπληρώσει, πως με αφορμή το ζήτημα των συμβασιούχων «φάνηκαν για άλλη μια φορά οι αδυναμίες της διοίκησης. Αλλά λέει ο δήμαρχος, αλλά λέει ο εντεταλμένος, αλλά λέει ο αντιδήμαρχος, αλλά λέει ο γενικός γραμματέας αλλά λένε οι υπηρεσίες και κανείς δεν γνωρίζει πόσους εργαζόμενους έχει πραγματικά ανάγκη ο δήμος». Επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για μια οικουμενική διοίκηση για τους μήνες που απομένουν διότι όπως τόνισε «είναι προφανές ότι και γνώση δεν υπάρχει και διοίκηση δεν γίνεται και βλέπουμε τους αιρετούς της διοίκησης ανά εβδομάδα να έρχονται με άλλες απόψεις. Αυτό η πόλη δεν μπορεί να το υπομένει».
Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Ζέρβα και του Γιάννη Μπουτάρη καθώς ο πρώτος δεν άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις και τις δικαιολογίες του δημάρχου. Ο κ. Ζέρβας ψήφισε υπέρ της παραίτησης από οποιαδήποτε ένδικο μέσο και συμπλήρωσε πως «σε κάθε περίπτωση πρέπει να εκλείψουν τα φαινόμενα της διοίκησης με προέδρους να ανεβοκατεβαίνουν με τα ασανσέρ, υποσχέσεις να δίνονται και να μην τηρούνται, οι σύμβουλοι να μη γνωρίζουν τι συμβαίνει με τους συμβασιούχους και οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν που θα πάνε να δουλέψουν αύριο».