Δημήτρης Βασιλόπουλος: «Έχω συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες σχεδιαστές και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό»

“Με τον κ. Κουτούλια συνεργαζόμαστε σταθερά πάνω από 6 χρόνια. Πλέον με εμπιστεύεται και τον εμπιστεύομαι”

Δημήτρη μίλησέ μας για το ξεκίνημά σου ως αθλητής, την αλλαγή στη ζωή σου ως μοντέλο, τις παρουσίες σου στις πασαρέλες και τις συνεργασίες σου στο χώρο του modelling.

Καλησπέρα. Μπάσκετ έπαιζα από μικρός, και στα 15 μου ξεκίνησα προπονήσεις με την αντρική ομάδα επειδή ήμουν καλός και έπαιξα και σε κάποιους αγώνες. Ηταν δύσκολο καθώς η διαφορά της σωματικής διάπλασης ενός εφήβου με ενος άντρα είναι μεγάλη. Έφαγα πολύ “μπάσκετικο ξύλο” αλλά ψήθηκα και ένιωσα όμορφα επειδή συμμετείχα σε κατηγορία πάνω από τη δική μου.

Στα 17 μου είχα πρόταση να συμμετέχω σε προπονήσεις για τη προεπιλογή της Εθνικής ομάδας των εφήβων. Δυστυχως δε πήγα ποτέ καθώς ήταν η χρονιά των πανελληνίων και το σύστημα διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει χρόνος για περαιτέρω δραστηριότητες.

Το modelling ήρθε αργότερα όταν ήδη εργαζόμουν ως γυμναστής. Ένα μήνυμα στο inbox από τον κ. Κουτούλια ήταν η αρχή. Προτού ασχοληθώ είχα κάνει βέβαια την αναζήτησή μου στα θετικά και στα αρνητικά του επαγγέλματος για να είμαι προετοιμασμένος για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσω.

Η ζωή του modelling θέλει μια πειθαρχία στη διατροφή που εγώ την ειχα ούτως ή άλλως ανεξαρτήτως modelling και να είσαι προετοιμασμένος για απορρίψεις καθώς είναι μέρος της δουλειάς. Μπορεί να χάσεις δουλειές για πολλούς λόγους… απλά συνεχίζεις, προχωράς παρακάτω. Έχω συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες σχεδιαστές και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Συμμετείχες στην εκδήλωση του σχεδιαστή Malan Breton στο Ζάππειο Μέγαρο. Ποια είναι η γνώμη σου για τον συγκεκριμένο σχεδιαστή και ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας;

Η τελευταία συνεργασία ήταν με τον εξαιρετικό Αμερικανό σχεδιαστή Malan Breton ο οποίος έχει κάνει πολλά fashion weeks στη Νέα Υόρκη και το φωτογράφο Chris Daw επίσης εξαιρετικό με δουλειές σε μεγάλα περιοδικά μοδας. Πέρα από άριστοι επαγγελματίες ήταν εξαιρετικοί χαρακτήρες ευγενικοί, χαλαροί, χαμογελαστοί. Την ημέρα του σόου πάντως εγώ ήμουν κρυωμένος και έπρεπε να φορέσω και τακούνι το οποίο ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι τώρα σε πασαρέλα. Παρά ταύτα το κλίμα ήταν υπέροχο μαγευτικό, η ατμόσφαιρα, η μουσική, τα ρούχα και πήγε καταπληκτικά.

Πόσο απαιτητική είναι μια φωτογράφιση για ένα μοντέλο;

Είναι αρκετά απαιτητική. Η ορθοστασία, η κίνηση τα πολλά ρούχα που πρέπει να φοράς όταν έχει πολλή ζέστη ή το μάγιω ή το εσώρουχο ενώ έχει κρύο ανάλογα το κονσεπτ είναι οι πιο βασικές δυσκολίες.

Μίλησε μας για την συνεργασία σου με τον Γιώργο Κουτούλια ως επαγγελματία στο χώρο των διοργανώσεων fashion show;

Με τον κ. Κουτούλια συνεργαζόμαστε σταθερά πάνω από 6 χρόνια. Πλέον με εμπιστεύεται και τον εμπιστεύομαι. Έχει μια πορεία πάρα πολλών ετών στο χώρο κι αυτό λέει πολλά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και ποιοι οι στόχοι σου;

Μελλοντικά σχέδια; Δε ξέρω και δεν κοιτάζω τόσο μελλοντικά γιατί το έκανα παλαιότερα και με άγχωνε. Συνεχίζουμε το μόντελινγκ και βλέπουμε…

Ο Βασιλόπουλος Δημήτρης είναι απόφοιτος του 8ου λυκείου Λάρισας, κάτοχος πτυχίου toec αγγλικών, εγγεγραμμένος σε δύο πανεπιστήμια: Γλώσσας και πολιτισμού Παρευξείνιων χώρων και πολιτισμικής τεχνολογίας. Είναι επίσης Αποφοίτος Grafts Hellas personal Functional trainer.