Γιώργος Αρβανίτης: “Η τέχνη καλείται να δώσει μηνύματα και κατευθύνσεις που θα φέρει στην επιφάνεια μέσα από το έργο της”

Η ζωγραφική έχει μπει πλέον σαν έκφραση στη ζωή μου και στα σχέδιά μου είναι να δημιουργώ έργα να βελτιώνω την τέχνη μου και να μπορώ να τα εκθέτω.

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη; Ασχολήθηκα από το 1986 έως το 1988 ζωγραφίζοντας με λάδια συστηματικά φτιάχνοντας  πολλά έργα σε καμβά. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής ή περιστασιακής ενασχόλησης ξεκίνησα συστηματικά πλέον φέτος το 2024 να ασχολούμαι πάλι με την ζωγραφική με λάδια και ακρυλικά.

Σε ποιο ρεύμα η κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν εντάσσω κάπου συγκεκριμένα τα έργα μου. Ο ρεαλισμός και η σύγχρονη τέχνη είναι αυτά που είναι πιο κοντά στην τάση της έκφρασης μου. Το ύφος και η τάση μου κινείται από την ρεαλιστική απεικόνιση σε περισσότερο έντονες αντιθέσεις και εξπρεσιονιστικές τάσεις χωρίς να χαλάνε οι φόρμες των παραστάσεων ως τώρα.

Από πού αντλείτε την έμπνευση σας; Εμπνέομαι κυρίως από την Αμερικάνικη ζωγραφική την μοντέρνα ζωγραφική τις ιστορικές στιγμές καθώς και από διάφορα παραστατικά έργα μεγάλων Ελλήνων κυρίως ζωγράφων.

Υπάρχουν προσωπικότητες οι άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Φυσικά και υπάρχουν. Θεωρώ ότι οι Έλληνες ζωγράφοι του 19ου αιώνα με αρχές του 20ου αιώνα καθώς και οι μεγάλοι κλασικοί.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η εξέλιξη της ζωγραφικής μου έκφρασης και η έκθεση των έργων μου σε Εκθέσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμένα.

Πόσο αποδεκτή είναι η τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η τέχνη νομίζω είναι αποδεκτή σήμερα στην Ελλάδα. Από τους καλλιτέχνες εξαρτάται ο βαθμός της διείσδυσής της στη ζωή και στην κοινωνία και ο ρόλος που θα παίξει στο δημόσιο χώρο. Η τέχνη καλείται να δώσει μηνύματα και κατευθύνσεις που θα φέρει στην επιφάνεια μέσα από το έργο της. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να βγει μέσα από την τέχνη στην κοινωνία και το δημόσιο χώρο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Η ζωγραφική έχει μπει πλέον σαν έκφραση στη ζωή μου και στα σχέδιά μου είναι να δημιουργώ έργα να βελτιώνω την τέχνη μου και να μπορώ να τα εκθέτω σε Εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

Ο Γιώργος Αρβανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μέχρι σήμερα στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Είναι πρόσφατο μέλος της ART GENESIS σύλλογος πολιτισμού και Τέχνης και θα συμμετάσχει με δύο έργα του στην έκθεση στην ΕΣΤΙΑ Ν. Σμύρνης. Συμμετείχε  με έργα του φέτος  στην έκθεση της ΕΡΤΕΚΟ του Δήμου Κορυδαλλού