Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης
Με αφορμή τις τελευταίες δημοσιεύσεις που αφορούν στα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι καιρός να ληφθούν δραστικά μέτρα όσο αφορά στην βία ενάντια στις γυναίκες, που έχει πάρει μορφή πανδημίας.
Έχουμε φτάσει στο σημείο δεκαεννέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την ημέρα να καταγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ., με το φαινόμενο να βρίσκεται σε έξαρση.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2021 οι αστυνομικές υπηρεσίες σχημάτισαν 6.834 δικογραφίες, σε σχέση με τις 4.619 που είχαν σχηματιστεί το 2020.
Επίσης να προσθέσουμε και τις 60 υποθέσεις εκδικητικής πορνογραφίας. Δηλαδή για να καταλάβουμε το 2021 ήταν έτος γυναικοκτονιών, ενδοοικογειακής βίας, βιασμών και «εκδικητικής πορνογραφίας». Ωραία κοινωνία έχουμε φτιάξει.
Η βία κατά των γυναικών παραμένει ένα γενικευμένο και ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο με ολέθριες επιπτώσεις. Εκτιμάται ότι, ακόμα και πριν από την πανδημία του κορονοϊού, σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες στον κόσμο είχε βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. Το φαινόμενο παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και στη χώρα μας με γυναικοκτονίες, ενδοικογενειακή βία, ακόμα και την «βία» που ασκεί η δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο, το αποκαλούμενο «εκδικητικό πορνό». Κάποιοι χρήστες – του Instagram κυρίως – τραβούν video τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις και κατόπιν….
Η συνέχεια εδώ: