14 & 15 Οκτωβρίου 2019, ώρα 17.30
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών – Παλαιό Πανεπιστήμιο Πλάκα
To Δρομάκι είναι ένα σκηνικό ποίημα – σε πέντε πράξεις που εκτελείται από δύο ερμηνευτές στον αύλειο χώρο του Παλαιού Πανεπιστημίου με φόντο το βράχο της Ακρόπολης στο φυσικό απογευματινό φως της μέρας (όταν η περφόρμανς τελειώνει αρχίζει να σκοτεινιάζει).
Στα περίχωρα του κοινωνικού συστήματος, μόλις και μετά βίας συνδεδεμένοι με την υπάρχουσα οικονομικό- πολιτική πραγματικότητα, δυο σαλοί της Αγάπης κρατούν το νήμα μιας άλλης Λογικής, το νήμα της Αφήγησης μιας παράλληλης πραγματικότητας. Αυτός κάποτε δάσκαλος στο επάγγελμα και κείνη προμήνυμα του ονείρου του επιχειρούν να βοηθήσουν εαυτούς και παρισταμένους να συνέλθουν από το τραύμα μιας συλλογικής απώλειας .
Η αφωνία (ως μεταφορά και ως κυριολεξία), η ατομικότητα (υπαρξιακή και κοινωνική ), η ερωτική έλξη και ο θάνατος, ο Παραδείσιος τρόπος του Είναι και η ξεχασμένη ανάγκη της ενθύμησης Του είναι θέματα που διαπραγματεύεται το κείμενο που σ’ ένα σημείο του εμπνέεται από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου ο Δρόμος.
Το Δρομάκι είναι μια περφόρμανς για τους θεατές της όταν ήταν παιδιά, μια περφόρμανς που ζητά να απευθυνθεί στο παιδί που ακόμα ζει μέσα στους ενήλικες θεατές της.
Προερχόμενη από το χώρο της Ηθοποιίας, με κύρια ιδιότητά της τη διδασκαλία της Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας η Δέσποινα Γεωργακοπούλου παρουσιάζει το Δρομάκι , το δεύτερο θεατρικό της κείμενο. ( Το έργο της Κασσάνδρα είχε παρουσιαστεί αρκετά χρόνια πριν στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου και στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη ).
Με τη δημιουργική συνεργασία δύο μοναδικών ηθοποιών του Γιώργου Κριθάρα και της Βιβής Πέτση αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία μιας λιτής , ερευνητικής περφόρμανς ( work in progress ).
Κείμενο, Σκηνοθεσία : Δέσποινα Γεωργακοπούλου
Δημιουργία , Ερμηνεία : Γιώργος Κριθάρας, Βιβή Πέτση.
Σκηνογραφία , φωτογραφίες : Γεωργία Καρύδη
Επιμέλεια κίνησης : Μελίνα Αργυρίου
Ώρα έναρξης: 17.30
Γενική είσοδος 10 Ευρώ Είσοδος για ανέργους και φοιτητές 8 Ευρώ
Προπώληση: viva.gr
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών – Παλαιό Πανεπιστήμιο
Θόλου 5 Πλάκα (αύλειος χώρος)