Σεραφείμα Καμπούρη: “Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα είναι να γίνομαι πάντα καλύτερη σε αυτό που κάνω”

Η έμπνευση υπάρχει παντού! Από μια φωτογραφία μέχρι ένα τραγούδι και γενικά από ερεθίσματα της καθημερινότητας.

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη;

Όλα ξεκίνησαν όταν είδα το οριγκάμι τυχαία στο internet πριν περίπου 10 χρόνια. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και από τότε δημιουργώ διάφορες φιγούρες απλές και 3d. Είναι δύσκολο να σταματήσει κάνεις να ασχολείται με αυτή την τέχνη αν την ανακαλύψει γιατί το αποτέλεσμα από ένα χαρτί που διπλώνεται είναι πάντα εντυπωσιακό!

www.facebook.com/serafeima.kabouriii?locale=el_GR

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας;

Στην Μοντέρνα Τέχνη.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας;

Η έμπνευση υπάρχει παντού! Από μια φωτογραφία μέχρι ένα τραγούδι και γενικά από ερεθίσματα της καθημερινότητας.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας;

Θα μπορούσα να αναφέρω οργανισμούς όπως Papiroflexia ή Origami USA, που διοργανώνουν συναντήσεις  και διαγωνισμούς όπου παρουσιάζονται καινούργιες τεχνικές και μοντέλα ενώ συμμετέχουν άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης;

Η μεγαλύτερη πρόκληση νομίζω για μένα είναι να γίνομαι πάντα καλύτερη σε αυτό που κάνω και να μην τα παρατάω αν κάποιο σχέδιο δεν πέτυχε. Ευτυχώς έχω πάρα πολλά χαρτιά για πειραματισμό.  Άλλωστε αυτό είναι Τέχνη, να ανακαλύπτουμε το μέσα μας και να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο;

Η Τέχνη στην Ελλάδα είναι πολύ αποδεκτή. Διοργανώνουν συνεχώς εκθέσεις  και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς και πολύς κόσμος εξοτερικεύει τα συνσισθημστα του στην Τέχνη, είτε στην ζωγραφική, είτε σε διάφορες τεχνικές και κατασκευές. Πιστεύω πως πρέπει να παραμείνει αποδεκτή η τέχνη γιατί και ποιος δεν θέλει να βλέπει ωραίες ζωγραφιές, να θαυμάσει έργα όπως στην Gallery Art genesis που ξεχειλίζει από χρώμα και ζωή. Να ακούσει όμορφα τραγούδια, η να βλέπει θέατρο και τηλεόραση .. Χωρίς την τέχνη η ζωή μας θα ήταν άδεια.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι η συνεχής εξέλιξη σε αυτό που κάνω.. και ίσως κάποια μέρα να ανοίξω το δικό μου μαγαζί με οριγκάμι.